Van onze partner Keukensale

Zó style je een bar in een kleine keuken

08 mei 2020 12:33

Je wilt dolgraag een bar in je keuken, maar je hebt niet zoveel ruimte. Hoe krijg je dit dan toch voor elkaar, zonder dat het er opgepropt uit komt te zien? Wij geven je een aantal tips.

Een kleine keuken is niet makkelijk, maar gelukkig kun je de ruimte groter doen lijken door het plafond hoger te maken, of lichter te schilderen voor meer hoogtegevoel. Omdat een grote eettafel niet ideaal is in een kleine keuken, kun je voor een leuke bar gaan. Zo heb je een fijn plekje om te eten of om even aan te zitten om wat werk te doen.

Zo’n bar kan direct aan de keuken grenzen, maar je kunt er ‘m ook als vrijstaand element inrichten. Ga eens op zoek naar hoge tafels of mooie tweedehands tafels op bar-hoogte. Deze zijn ook ontzettend leuk te combineren met stijlvolle barkrukken!

Meer ruimte

Een bar geeft je meer keukenruimte, meer kastruimte én vormt tegelijkertijd een handige eettafel. Als je alleen bent of met zijn tweeën is dit een perfecte praktische oplossing, want een tafel wordt overbodig en zo houd je weer wat ruimte over.

Heb je een raam aan een kant van de keuken waar je geen aanrecht hebt? Dan is het een leuk idee om daar je minibarretje te bouwen. Dit geeft verder geen beperking voor de rest van de keuken en zo benut je die ruimte goed.

Wil jij weten wat voor bar er in jouw keuken past? Ga naar de website van Keukensale voor advies op maat!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore