Ga naar de inhoud
Wonen

Duurzaam en leuk: zo geef je oude spullen een nieuw leven

Beeld © iStock

Wil jij meer sfeer in huis, maar wil je niet weer nieuwe dingen kopen? Je kunt je huis ook duurzaam inrichten met tweedehands spullen. Welke smaak je ook hebt, van hip vintage tot klassiek of minimalistisch: de mogelijkheden zijn oneindig. Eigen Huis & Tuin helpt je op weg met fijne tips.

De eerste stap is het vinden van leuke items die je kunt hergebruiken. Er zijn veel manieren om aan tweedehands spullen te komen. Snuffel eens rond op je eigen zolder, of ga eens langs bij vrienden en familie. Het zal je verbazen hoeveel mensen leuke spullen hebben staan die jij goed kunt gebruiken.    

Kringloop

Niets kunnen vinden? Geen zorgen: ook Marktplaats staat vol leuke items. Ook is er veel te vinden bij kringloopwinkels. Neem de tijd om hier op je gemak een tijdje rond te snuffelen op zoek naar verborgen schatten. Er is van alles te vinden. Kijk wel even wat de regels zijn betreft afstand houden en of de winkel open is, zodat je niet teleurgesteld voor een dichte deur staat. 

Zo
Lees ook:
Zo geef je je moderne huis een antiek tintje

Wanneer je op zoek gaat naar tweedehands items is het belangrijk dat je er open ingaat. Je kunt van tevoren prima bedenken wat voor items je zoekt maar kijk ook naar wat er op je pad komt. Daarnaast is het goed om niet te snel te oordelen. Let vooral op de kwaliteit en probeer te zien wat je ervan zou kunnen maken met een kleine aanpassing of een likje verf. 

Mooie vangst 

Vaak helpt het ook om er een andere setting omheen te bedenken. Hoe zou het staan in jouw huis? Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om een mooie vangst binnen te slepen. 

Inspiratie:
Lees ook:
Inspiratie: leg eens een knus vloerkleedje in je tuin

Als je dan eenmaal wat leuks op de kop hebt getikt is het tijd voor een opknapbeurt. Wees niet bang om het fout te doen. Wie niet waagt, die niet wint! Daarnaast is het vaak helemaal niet nodig om een klusser in hart en nieren te zijn als je iets in een nieuw jasje wilt steken.

Likje verf 

Met wat schuurwerk, een likje verf en hier en daar wat nieuwe knopjes kom je al een heel eind. En als jouw meesterwerk dan eenmaal af is, mag je er extra trots op zijn! Je kunt ook eens kijken op Pinterest voor inspiratie of manieren om jouw pronkstuk te verven. Succes gegarandeerd! 

    Altijd weten wat er speelt?
    Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

    Playstore Appstore