Ga naar de inhoud
Wonen

Tips om je (voor)tuin gezellig te maken

Beeld © Eigen Huis & Tuin

Nu de tuintegels zijn geschrobd, de zaadjes zijn geplant en onkruid is verwijderd, is het tijd om de tuin gezellig in te richten. Tips voor een heerlijke zomer in eigen tuin.

Opruimen

Het is wel zo fijn om, naast alles wat bloeit en groeit, een nette tuin te hebben. Kijk er eens goed naar en maak een lijstje welke plekken een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken, wat weg kan en wat je nodig hebt voor je ideale tuin. Spullen die je niet wilt gebruiken, kunnen weg. Misschien kun je ze vandaag nog verkopen! Bekijk dan, als je alles hebt weggehaald wat je niet mooi meer vond, of er nog iets gepoetst moet worden. Denk daarbij ook eens aan de schutting of de tuinmeubelen zelf. Alles spic en span? Dan kun je het gezellig gaan maken. 

Waarom
Lees ook:
Waarom je geen hogedrukreiniger voor je tegels moet gebruiken

Een knusse voorjaarstuin

Tijd om je tuin op te fleuren met leuke accessoires en wellicht een likje verf! Ben je gek op buiten eten? Vrolijk de zithoek dan op leuke tuinverlichting! Niets zo gezellig, zeker komende zomer als we nog niet naar grote evenementen kunnen, als festivalverlichting in je eigen tuin. Meer weten over hoe je de tuin gezellig maakt met lichtjes? Lees dan hier verder.

Ibizasferen

Heb je al een thema voor de rest van je tuin? Wat dacht je ervan om Ibiza je tuin in te toveren? Met pallets, loungebanken, een buiten-bbq en een schommel kom je al een heel eind. Hoe je je tuin volledig in klein-Ibiza omtovert, zie je in deze video. 

Dit
Lees ook:
Dit is de beste volgorde voor de voorjaarsschoonmaak

Voortuin

Ook leuk: om je voortuin een oppepper te geven met een gezellig plekje om te zitten, een kabbelend fonteintje of een mooie border. Met deze tips maak je een mooi geheel van de voortuin. 

Nieuwe tuinmeubelen

Tot slot: tijd om nieuwe meubels aan te schaffen? Er zijn supermooie, nieuwe looks te krijgen waar vast iets voor je bij zit. Van buitensets die lijken op binnenmeubelen, tot kuipstoelen en barkrukken. Barsets zijn helemaal hip deze zomer en perfect om lekker aan te relaxen. Kuipstoelen zijn strak en stylish en qua banken is er meer dan genoeg keuze. Inspiratie vind je hier. 

Maak de boel af met wat mooie, kleine accessoires als kussens, dekens en tafelkleed in je lievelingskleur of -print. Tijd om te genieten van een zorgeloze lente en zomer. Geniet ervan.