Van onze partner Gardena

3 redenen waarom jij een robotgrasmaaier nodig hebt

17 april 2020 14:24 Aangepast: 17 april 2020 15:57

Een tuinman inhuren voor het onderhouden van je gazon? Duur grapje.. Wat dacht je van een tuinman waar je maar één keer in hoeft te investeren? Dit kan met een robotmaaier!

Nu het warmer wordt, begint het gras weer te groeien en dat betekent: tijd om te maaien. Dit kun je natuurlijk doen met een 'gewone' grasmaaier, maar als je de beste verzorging en het meeste gemak wilt, dan kies je voor een robotgrasmaaier. En wel om de volgende redenen.

1. Gras in goede conditie

De robotmaaier maait je gras wanneer dat nodig is. Wanneer het gras hard groeit, maait hij elke dag een puntje van het gras. Zo blijft je gazon in de beste conditie. De grasresten blijven als natuurlijke voedingsbron liggen, waardoor het gazon ook nog eens voller wordt op de lange termijn!

2. Hij is veilig

Een robotgrasmaaier is veilig in gebruik, ook als je kinderen of huisdieren hebt. Wanneer de maaier ergens tegenaan rijdt, keert hij direct om. De mesjes zitten aan een vliegwiel en klappen direct naar binnen bij een botsing. Hierdoor zal hij niet iets afsnijden wat niet afgesneden moet worden. Daarnaast laat 'ie alle nachtdiertjes zoals egeltjes in je tuin met rust, want hij werkt alleen overdag.

3. Gebruiksvriendelijk en efficient

Het installeren van deze hulp is heel eenvoudig, want je hoeft hem enkel eenmalig aan het laadstation te koppelen. Je kunt de grasmaaier goed in de gaten houden vanaf je smartphone of tablet. Ook kun je hem hiermee bedienen door middel van de bijhorende app. Hij bepaalt zelf de meest efficiënte route naar aanleiding van het meegeleverde begrenzingsdraad, dus dit hoef je niet zelf in te stellen. Je kunt hem zelfs in de regen laten werken, want hij is hartstikke regenbestendig!

Al bedacht wat jij gaat doen met de tijd die je nu over hebt? Heb je hulp nodig om de juiste robotmaaier voor jouw tuin te kiezen? Bekijk hier het assortiment van Gardena!

 

Eigen Huis & Tuin / Esmée Duindam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore