Van onze partner Unilux

Zo houd je insecten buiten de deur én help je de natuur

23 maart 2020 10:58 Aangepast: 08 april 2020 16:35
Beeld © Unilux

Wist je dat de insectenpopulatie de afgelopen 25 jaar met maar liefst 75% is afgenomen? En dat is slecht nieuws, want insecten zijn superbelangrijk voor ons ecosysteem. De belangrijkste oorzaak voor het afnemende aantal insecten is het gebruik van bestrijdingsmiddelen. In dit artikel geven we tips om

De meeste insecten zijn niet erg geliefd bij de mens. We vinden ze maar lastig en komen ze liefst zo min mogelijk tegen. Toch zijn vrijwel alle insecten heel erg nuttig, ze hebben allemaal een eigen functie in de natuur en bij de instandhouding daarvan. Het is dus zaak dat we ze weten te behouden, maar dan liefst wel buiten- en niet binnenshuis.

We zijn al gauw geneigd onze keukenkastjes en hoekjes in huis te bewapenen met mierenlokdoosjes en andere bestrijdingsmiddelen. Veel beter is het om te zorgen dat je de insecten in de eerste instantie al buitenshuis houdt, in plaats van ze uit te roeien. Daarom vertellen we je graag wat je wél kunt doen.

Feeling hot!

De warmere maanden komen er weer aan en dus is het tijd om de ramen en de deur naar de tuin of het balkon wat vaker open te zetten. Niets fijner dan een lekker fris briesje door het huis. Maar dan liefst wel zonder dat er vliegen, muggen of andere insecten met dat briesje mee naar binnen komen. Door horren voor je deuren en ramen te plaatsen voorkom je dit en bescherm je de insecten tegelijkertijd, win-win dus.

Superkracht: onzichtbaar!

Oude, stoffige, lelijke horren zijn verleden tijd. Met horren van Unilux zit je sowieso gebakken. Ze zijn transparant, verkrijgbaar in vele RAL kleuren, beschikbaar in ieder wenselijk formaat én gemaakt van gerecyclede materialen.

Maar dat is nog niet alles...

Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën en op warme, winderige dagen kunnen er miljoenen pollen in de lucht zweven. Argh, en dat zijn nu precies de dagen waarop het heerlijk is de ramen open te zetten! Gelukkig is er een oplossing: horren gemaakt van speciaal pollengaas. Buiten de functionaliteit zijn deze horren ook nog eens transparant én lucht doorlaatbaar.

Do we need to say more? Neem snel een kijkje op de website van Unilux en laat je inspireren!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore