Ga naar de inhoud
Wonen

Zo blaas je je interieur (gratis) nieuw leven in

Beeld © iStock

Het is weer bijna lente, tijd voor een frisse wind door je huis. Dat kan met een vleugje wabi sabi, de Japanse filosofie die staat voor het omarmen van imperfectie en onvolmaaktheid.

Ben jij even niet zo tevreden met je interieur en heb je het gevoel dat je nieuwe spullen nodig hebt om je huis weer te gaan waarderen? Wacht heel eventjes, want dit is niet nodig.

Volgens de Japanse filosofie wabi sabi kunnen we beter gelukkig zijn met wat we al hebben. Het gaat hier om het accepteren van eenvoud en het waarderen hiervan. Je zou het kunnen vergelijken met minimalisme, maar tegelijkertijd is het meer dan dat.

Volgens de levenswijze van wabi sabi is het belangrijk om je geluk niet af te laten hangen van externe factoren. Materialisme past hier niet thuis. Je kunt gelukkig zijn met alles wat je al hebt, ook al is het niet volgens de nieuwste trends.

Een
Wonen
Een overvolle kledingkast? Tijd om aan te pakken!

Wil jij ook wabi sabi toepassen in je interieur? Bekijk de items dan eens die je al hebt staan en probeer hier nieuw leven in te blazen. Wil je echt iets nieuws? Ren dan vooral naar een kringloopwinkel of een tweedehandswinkel. Toch liever iets nieuws? Bekijk dan deze mooie items met een vleugje wabi sabi. 

Fotocredits: Alle beelden zijn eigendom van Eigen Huis & Tuin