Van onze partner Loods 5

Restyle je open kast voor minder dan €80,-

18 maart 2020 12:02

Je ziet hem steeds meer terugkomen: een open kast als eyecatcher in het interieur. Mooi alleen kan het best snel rommelig ogen. Losse spullen kan je namelijk niet echt makkelijk verdoezelen. Wij geven tips om de open kast stijlvol in te richten.

Boekenkaften uit het zicht

Veel mensen willen hun boeken kwijt in een kast. Je kunt jouw boeken op kleur sorteren om het wat overzichtelijk te maken, maar je kunt ook alle boeken omdraaien. Zo zie je alleen de witte kant van de boeken wat zorgt voor meer rust. Gooi niet de hele kast vol met boeken, maar maak stapels en geef deze de ruimte.

Items uitlichten

Door lichtbronnen in de kast te zetten, zet jij jouw accessoires letterlijk in de spotlights. Een open kast biedt de perfecte gelegenheid om de mooiste items ten toon te stellen. Daarnaast zorgt het voor meer diepte in de kast.

Groeperen is key

Net als met de boekentip, is het essentieel om bepaalde materialen te groeperen. Op deze manier kun je items combineren van verschillende formaten zonder dat het te druk gaat ogen. Zorg wel dat je met maximaal drie kleuren werkt om het geheel rustig te houden.

Wil jij jouw open kast ook (re)stylen met de mooiste decoratie? Check Loods5.nl voor inspiratie!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore