Van onze partner VELUX

De zolder flink uitbreiden zonder vergunning? Dat kan

11 februari 2020 07:24 Aangepast: 11 februari 2020 16:30

Heb jij een schuin dak waaronder je graag een leefruimte wilt creëren? Er zijn tal van mogelijkheden om dit te realiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dakkapel serre? En ja, dit klinkt net zo luxe als dat het eruitziet.

Een dakkapel serre is net wat uitgebreider dan een traditionele dakkapel. Deze laatste heeft namelijk alleen verticale ramen met een plat dak, waardoor het daglicht in beperktere mate de kamer binnenkomt. De dakkapel serre heeft naast dit type ramen ook dakramen aan de bovenzijde zitten, waardoor het daglicht verder de ruimte kan binnenvallen. Door deze extra lichtinval wordt de ruimte optisch vergroot.

Maar daar blijft het niet bij. Het vergroot namelijk ook wel degelijk fysiek de ruimte. Het fijne van een dakkapel serre ten opzichte van een traditionele dakkapel is dat het een organische vorm heeft. Hierdoor is het minder statisch en is het aardig wat extra centimeters pakken. Deze vorm is in de meeste gevallen zelfs vergunningsvrij te plaatsen.

Thomas van Eigen Huis & Tuin ging op pad om te zien wat een dakkapel serre voor een ruimte kan doen.

Zoals te zien is, kan je alle kanten op met een dakkapel serre. Je kunt 'm in de slaapkamer plaatsen, zodat je 's nachts naar de sterren kunt kijken. Begin de dag rustig met een kopje koffie in een fijne stoel onder de dakserre, want door daglicht start je de dag fijner. Je kunt ook de studeerkamer in meer daglicht laten baden, zodat jij elke dag fris achter je bureau zit en extra productief bent.

Ben jij benieuwd hoe zo’n dakkapel serre eruitziet en wat het zou kunnen doen voor jouw zolder? Breng een bezoek aan het VELUX Daglicht Advies Centrum voor passend advies.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore