Ga naar de inhoud
Van onze partner in-lite

In drie stappen naar een perfect lichtplan voor de tuin

Beeld © in-lite

Sta jij op het punt om jouw kaal opgeleverde nieuwbouwtuin in te richten, of zit je eraan te denken om de tuin een make-over te geven? Dan mag verlichting niet ontbreken in jouw tuinplan. Want met buitenverlichting geniet jij dag en nacht maximaal van jouw groene oase. Met deze drie stappen creëer jij een prachtig verlichte tuin.

1. Start met het tuinontwerp

Een mooi verlichte tuin begint bij het ontwerp. Breng het huidige ontwerp van jouw tuin in beeld. Ga met een meetlint aan de slag en teken de maten van jouw tuin op papier uit. Zo kun je strategisch bekijken hoe je te werk wilt gaan. Geef ook duidelijk de verschillende elementen in de tuin aan, zoals het terras, het grasveld, de bloembakken, vijver, bomen en plaats van de eettafel.

2. Zet bepaalde elementen in de spotlights

Waar is er licht nodig en welke items in de tuin wil jij graag voor extra sfeer uitlichten? Denk hierbij aan de praktische verlichting, zoals in of langs het voetpad, maar ook verlichting rondom of op planten gericht om zo mooie schaduwen te creëren. Indien je meer hulp kunt gebruiken bij het maken van een lichtplan, is een bezoek aan een in-lite Experience Shop de moeite waard. 

3. Type licht kiezen

Nu jij hebt bedacht wat jij precies wilt gaan be- en uitlichten, is het tijd om te bepalen met wat voor soort licht jij aan de slag wil gaan. Direct licht, accent licht of diffuus licht? En welk soort armatuur mag het gaan worden? Met grondspots kun je paden verlichten of een item vanuit de grond uitlichten. Heb je prachtige grote planten in je tuin? Kies dan voor buitenspots, zoals de SCOPE. Wil je een schutting letterlijk in de spotlights zetten, kies dan voor een staande of wandlamp.

Benieuwd naar alle mogelijkheden van tuinverlichting? Ga naar in-lite.nl en ontdek de mogelijkheden waarmee jij buiten bijzonder kunt maken!