Van onze partner Loods 5

2020 wordt het jaar van de interieurcomebacks!

20 december 2019 08:48 Aangepast: 29 juni 2020 13:33

Wat interieur betreft lijkt 2020 het jaar van de trendcomebacks te worden. Zoveel stijlen, structuren en kleuren zijn terug van weggeweest en kunnen allemaal met elkaar gecombineerd worden. Charlotte Eversdijk is Hoofd Styling bij Loods 5 en zij concludeert: de stijlen van de jaren '70 en '90 samengevoegd worden weer modern!

Comeback van de droogbloemen

Ze zijn bijna niet meer weg te denken tussen alle trendartikelen: de droogbloemen! In de jaren ’90 waren er diverse telers en leveranciers die hier booming business van maakten. Halverwege dit decennium was men ineens klaar met deze trend en hebben we er een kwart eeuw geen omkijken meer naar gehad. Deze trend begon dit jaar met de pluimen en het pampasgras, wat je heel leuk als natuurlijke decoratie kunt gebruiken. Nu zijn niet alleen deze twee soorten meer trendy, want de droogbloemen in zijn algemeen hebben het totaal overgenomen. De kleuren van het najaar komen hier mooi in terug. 

Koraalachtige structuren

De afgelopen jaren was glad en strak echt een trend, maar dat is nu wat minder aan de orde. We gaan wat meer terug naar de seventies, dus dat betekent meer organische vormen. Denk hierbij aan ronde tafels, afgeronde bankleuningen en vazen die bobbelig zijn qua structuur. Dit alles verwijst naar de natuurlijke vormen van onder andere koraal.

Terra kleuren en touches of gold

De terra kleuren zijn weer herboren sinds de seventies. Je kunt deze terug laten komen in de stoffen in je huiskamer, zoals de gordijnen, een vloerkleed of kussens op de bank. Je mag tegenwoordig alle soorten kleuren met elkaar combineren, dus ook diverse terra tinten. Denk hierbij aan harde bruintinten als espresso in combinatie met verwassen vintage kleuren als oudroze en koraal. Wat je veel ziet is dat deze kleuren gecombineerd worden met een gouden touch. Let hierbij op de subtiele details, zoals een goud randje aan een vaas of een gouden knoop op kussens.

Combinatie velvet met rotan

Velvet was een typisch jaren ’90 trend die momenteel weer overal verkrijgbaar is. Geschoren rib- en velvetstoffen in diepe, rijke kleuren als bordeaux, marineblauw of okergeel geven een puur luxegevoel. Om het geheel luchtig te houden, wordt dit gecombineerd met rotan, bamboe en andere gevlochten materialen. In de jaren ’60 zag je ook veel ronde rotanstoelen die we nu ook steeds meer terug zien komen. Door deze lichte materialen te combineren met de luxe, donkere velvetmaterialen, creëer je een volledig nieuwe en moderne look.

Ben jij benieuwd naar de diverse stijlen en hoe je deze mooi kunt combineren? Bekijk de website van Loods 5 voor extra inpiratie!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore