DIY

Met deze naamkaartjes wordt je kersttafel extra feestelijk

10 december 2019 10:10 Aangepast: 10 december 2019 17:07
Beeld © Edding

Krijg je gasten over de vloer met kerst en heb je een prachtig menu in gedachten? Dan is het wel zo leuk dat ook op een mooi aangeklede tafel te serveren. Deze zelfgemaakte naamkaartjes geven een vrolijk en feestelijk accent.

En dan zijn ze ook nog eens heel leuk om te maken - samen met de kinderen bijvoorbeeld. Ook niet onbelangrijk: met de naamkaartjes kan je invloed uitoefenen op wie waar zit. En dus dat je levendige nichtje niet de hele avond naast een saaie oom doorbrengt, of je conservatieve schoonma niet in de clinch raakt met je hippiemoeder. 

1. Kleine kerstkransjes

Van een rozemarijntakje kun je heel veel leuke dingen maken. Zo ook deze kleine kerstkransjes! Het is eigenlijk heel simpel: bind de uiteinden van het takje bij elkaar met een jute touwtje en schrijf namen op een papiertje. Maak dit aan elkaar vast en klaar is Kees! 

2. Op een blad

Ook deze DIY is heel makkelijk te maken en maakt je kersttafel wel direct veel leuker! Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn mooie groene bladeren en een witte (krijt)stift. Vind je het lastig om de namen mooi te schrijven? Gebruik dan eerst potlood op het blad en trek het daarna over met de stift.

3. Een label

Wil je er liever niet zoveel tijd aan kwijt zijn? Dan zou je ook gewoon kunnen kiezen voor een label met een takje van een plant. Heel makkelijk, maar het ziet er wel direct leuk uit. 

4. Miniplantje

Je zou je gasten natuurlijk ook direct een klein cadeautje mee kunnen geven! Wanneer je een naamkaartje in een mini plantje zet, hebben de gasten ook wat leuks om mee naar huis te nemen. 

5. Houtschijfjes

Wanneer je de kersttafel echt een natuurlijke sfeer wil geven, zijn houtschijfjes met namen erop een heel leuk idee. Deze schijfjes kun je gewoon via verschillende webshops bestellen en de namen kun je er op schrijven met een pen. Heb je niet zo'n netjes handschrift? Dan zou je ook altijd stempels kunnen gebruiken.

6. Dennenappel

Voor een herfstige sfeer, kun je ook kiezen voor dennenappels. Lijm deze vast op een schijfje hout, zodat ze wel stevig staan. Wil je liever meer glitter & glamour?  Dan zou je de dennenappels ook goud of zilver kunnen spuiten.

7. Chic groen

Deze DIY is heel chic, maar heeft toch die natuurlijke touch. Met een zwart papiertje, zilveren stift en een takje van een plant kun je al heel ver komen! Snijd twee sneetjes in het papiertje en haal het takje hier doorheen. Schrijf de namen met een zilveren stift op het zwarte papier en je zult zien dat je gasten verbaasd zullen zijn! Het leuke bij deze naamkaartjes is dat je goed kan afwisselen met verschillende planten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore