Van onze partner Velux

Zo krijgt je huis een gezonder binnenklimaat: de 3 belangrijkste tips

21 november 2019 16:57 Aangepast: 10 december 2019 10:51

We besteden maar liefst 90 procent van onze tijd binnen, en dat vele binnen zitten is nu niet bepaald bevorderlijk voor je gezondheid. Je kunt daardoor sneller last krijgen van bijvoorbeeld lusteloosheid, somberheid, depressie en verkoudheid. Het is dus superbelangrijk dat het klimaat in je huis gezond is. Dit zijn de 3 belangrijkste tips.

1. Meer groen in huis

Planten worden tegenwoordig ook wel ‘het groene medicijn’ genoemd, omdat ze een luchtzuiverende werking hebben die goed is voor de gezondheid van je leefomgeving. En dan zijn er ook nog eens plantsoorten die C02 omzetten in zuurstof.  Snel in huis halen maar, die leuke plant waar je al een tijdje een oogje op had!

2. Voldoende frisse lucht

Doe jij de ramen niet regelmatig open? Dan is de kans groot dat je je huis niet genoeg ventileert en juist dat is zo belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Waarom? Je functioneert een stuk beter als de lucht fris is. In de keuken geldt dit letterlijk én figuurlijk. Warmtebronnen in de keuken, zoals je fornuis of oven, kunnen van invloed zijn in schommelingen in de temperatuur. Juist daarom is het zo belangrijk om te blijven ventileren. Een extra voordeel van een (dak)raam in de keuken? Ventilatie zorgt ervoor dat geurtjes en vetdeeltjes verdwijnen.

Heb je uitgebouwd in de keuken of ben je dit van plan en weet je niet hoe je voor extra daglicht kunt zorgen? Dan bieden de plat dak oplossingen van VELUX misschien wel de uitkomst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Hier vind je meer informatie.

3. Daglicht

Daglicht in huis is heel belangrijk voor een goede gezondheid. Het zorgt ervoor dat je energieker bent en heeft een positief effect op je humeur. Je bent tot wel 15 procent productiever! Daarnaast zorgt de juiste balans tussen daglicht en duisternis voor meer rust. En goed uitrusten en slapen na een drukke werkdag is natuurlijk superbelangrijk!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore