Wonen

Maak het mooiste van je kleine ruimte

19 november 2019 12:12 Aangepast: 19 november 2019 14:17
Beeld © iStock

Die loze ruimte onder de trap, dat kleine kamertje waar je eigenlijk niet van weet wat je ermee moet: genoeg hoekjes in huis die je nog niet helemaal benut. En dat terwijl je er zoveel leuks mee kan! Eigen Huis & Tuin heeft vier handige tips.

1. Sportruimte

Om thuis een beetje behoorlijk te kunnen trainen, heb je vaak aan een kleine ruimte al genoeg. Leg er bijvoorbeeld een yogamat en een paar kettlebells en elastieke banden of hang er een boksbal waar je lekker op los kunt gaan. Deze spullen nemen weinig ruimte in beslag en zo heb je toch je eigen work-out plek in huis!

2. Meditatieruimte

Even helemaal tot je zelf komen? Maak dan van je kleine ruimte een fijne meditatieplek. Zet er bijvoorbeeld wat lekkere geurstokjes, een meditatiekussen, een boxje voor rustgevende muziek of een van deze andere items. Verf de muren in rustige tinten en hang wat posters op met prints waar je blij en rustig van wordt, of houd de muren juist leeg om er een prikkelvrije ruimte van te maken. Een mooie plant doet ook wonderen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Duurzaam & stijlvol wonen doe je zo

3. Kantoor

Werk je vaak thuis? Dan is het superfijn als je een plekje hebt waar je rustig kunt werken zonder afgeleid te worden. Tover je lege ruimte daarom om tot een mini werkplek. Heb je net niet genoeg plek voor een bureau? Bevestig dan een wat smallere plank aan de muur, zo bespaar je ruimte - helemaal als je die ook nog inklapbaar maakt - en voor een laptop heb je meestal niet veel ruimte nodig. Waar een fijne werkplek thuis nog meer aan moet voldoen, lees je hier.

4. Inloopkast

Is winkelen je favoriete hobby en kun je je kleren nauwelijks nog kwijt in je gewone kledingkast? Maak dan van je lege ruimte een inloopkast! Zet aan twee kanten een kledingkast en gebruik de andere wanden voor kleding- en schoenenrekken. Ook kun je een leuk plekje maken voor je sieraden en accessoires. Hang een mooie grote spiegel op en je inloopkast is helemaal compleet!

Bekijk ook:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore