Ga naar de inhoud
Wonen

Terug naar de natuur (in je interieur)

Beeld © Loods 5

De natuurlijke trend is een blijvertje! Ook in 2020 kun je de natuur een plek geven in je interieur. Wij spraken met Eigen Huis & Tuin ontwerpster Denise van den Berg over de leukste natuurlijke elementen voor in je huis.

1. Groen

Planten kunnen natuurlijk niet missen in het interieur met veel natuurlijke elementen. Met planten haal je de natuur letterlijk in huis en ze staan prachtig in combinatie met aardse tinten en hout. Daarnaast zorgen planten ook voor zuivere en gezonde lucht in huis. Tip van Denise van den Berg: "Zet de planten niet alleen neer maar hang ze ook op in leuke hoekjes. Denk bijvoorbeeld aan de hoek bij de bank of boven je tv-meubel!" 

2. Hout

Je kunt hout op ontzettend veel verschillende manieren laten terugkomen in je interieur. Denk aan een houten vloer, maar ook aan houten meubels of deuren. Een houten wandkast of tafel is gemakkelijk in huis te halen en geeft je interieur een natuurlijke uitstraling. Volgens ontwerpster Denise van den Berg kun je verschillende soorten hout prima met elkaar combineren, zolang je ervoor zorgt dat ze elkaar niet raken. Je kunt dus zeker voor een houten tafel met een houten vloer kiezen, maar ga dan wel voor een houten tafel met bijvoorbeeld een stalen onderstel.

3. Riet en rotan

Met riet en rotan creëer je een fijne, ontspannen sfeer in huis. Je kunt aan de muur supertoffe rieten items hangen en ook lampen van rotan maken je natuurlijke interieur helemaal af. Op zoek naar een leuk rotan item? "Neem eens een kijkje op de zolder van je ouders, rotan is terug van weggeweest dus wie weet kom je daar nog een gave rotan kast of stoel tegen!" Is dat niet het geval, dan kun je natuurlijk ook prima bij de kringloopwinkel buurten. 

4. Kleur op de muur

Uiteraard horen er ook natuurlijke kleuren bij deze stijl. Als basis is het volgens Van den Berg mooi om een beige tint te kiezen en deze aan te vullen met bijvoorbeeld groen. "Een roestkleur op de wand past ook goed bij dit thema, en bij deze kleur steken de planten ook nog eens extra mooi af!"