Wonen

Extra opbergruimte in je slaapkamer

31 oktober 2019 13:13 Aangepast: 31 oktober 2019 15:33
Beeld © iStock

Je zomerdekbed, kleding die je bijna nooit draagt en toch wil houden, je lievelingsboeken... Veel spullen zou je het liefst in je slaapkamer bewaren - maar waar dan? Eigen Huis & Tuin tipt vier handige plekken.

1. Opbergruimte onder het bed

Het bed biedt over het algemeen de meeste opbergruimte. In kisten en bakken kun je een hoop kwijt en deze schuif je zo onder het bed. Je kunt zelfs een bed kopen waar de extra opbergruimte al in zit, dat is natuurlijk helemaal handig.

2. Een opbergkast achter het bed

Ook achter je bed kun je makkelijk nog wat spullen opbergen. Plaats je bed een stukje van de muur af en zet hier een smalle, hoge kast neer. Schuif je bed dan vervolgens weer tegen de kast aan en voilà, weer wat extra opbergruimte gecreëerd! In de kast achter je bed kun je bijvoorbeeld je boeken neerzetten, dat ziet er ook nog eens superleuk uit.

3. Hang spullen op aan de muur

Heb je niet genoeg ruimte voor extra kasten? Geen zorgen! Je kunt namelijk ook heel veel spullen kwijt aan de muur. Denk bijvoorbeeld aan leuke planken of een oude fruitkist. Als je de onderkant van een oude fruitkist vastmaakt aan de muur kun je jouw spulletjes in de kist opbergen, en er zelfs haakjes onder hangen. Superhandig! 

4. Opbergruimte onder een schuine wand

Een schuine wand in je kamer geeft jouw slaapkamer echt karakter, maar het is niet altijd even handig. Een schuine wand maakt het lastiger om de ruimte optimaal te benutten. Een goede oplossing hiervoor is een schuine kast. Deze kun je op maat laten maken onder een schuine wand, zo kun jij weer wat extra kleren kwijt.

Bekijk ook:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore