Wonen

Tranquil dawn in je interieur

24 oktober 2019 11:11 Aangepast: 24 oktober 2019 11:56
Beeld © Dulux

De trendkleur van 2020 is het grijsgroene 'Tranquil dawn' - en wie wil nou niet dat zijn huis als een serene zonsopgang voelt? Daarom zet Eigen Huis & Tuin vijf manieren op een rij om de kleur in je interieur te verwerken.

Ton sur Ton

'Tranquil dawn' kun je heel goed combineren met andere kleuren groen, oftewel: ton sur ton! Dit kun je doen door bijvoorbeeld kussens in een groene bank te leggen in verschillende tinten. Het voordeel van dezelfde kleuren te gebruiken in je interieur is dat het snel bij elkaar past en dus één geheel wordt. 

Natuurlijke materialen

Wat ook heel mooi bij de grijsgroenige kleur staat, zijn natuurlijke materialen. Doordat de kleur best licht is, vallen hout, rotan of andere natuurlijke materialen extra goed op. Een prachtige combinatie dus!

Plafond

Als je een keer iets heel anders wilt, zou je ook je plafond in Tranquil dawn kunnen verven! Het staat supermooi en je maakt direct een statement. Ben je nog niet overtuigd? Hier staan nog meer voorbeelden van een gekleurd plafond. 

Gekleurde bank

Geen zin in verven maar vind je de kleur wel heel mooi? Een gekleurde bank in je woonkamer geeft ook al heel veel sfeer. Je kunt op deze manier de rest van je kamer neutraal houden, zodat de bank een échte eyecatcher wordt. 

Keuken

Als je helemaal dol ben op de Tranquil dawn is het ook nog een idee om je keuken in deze kleur te verven! Het is wel heel bepalend voor de rest van je interieur, maar zorgt wel voor een gaaf effect, of je nou een open of een afgesloten keuken hebt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore