Huishouden

3 manieren om de muffe geur uit je winterkleding te verwijderen

27 december 2020 19:34
Beeld © Gett Images

Nu het steeds kouder wordt (zeker in de ochtenden), is het weer tijd om je winterkleding uit de kast te halen. Ruiken je kleren een beetje muf? Met deze drie tips heb je die geur er makkelijk weer uit.

1. Azijn

Als je winterkleding gaat wassen, kun je een kopje azijn toevoegen in de wasmachine. Azijn neutraliseert geuren, en meestal gaat die muffe lucht er dan al direct uit. Daarna kun je de kleren nogmaals wassen, dit keer met gewoon wasmiddel, om je kleren weer lekker fris te laten ruiken. 

'Je gelooft het bijna niet, maar ook wodka kan helpen'

2. Wodka

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ook wodka is een heel goed middeltje tegen een muffe geur. Je hoeft het alleen maar even met water te mengen. De juiste verhouding hiervoor is één deel water en twee delen wodka. Even mengen en in een plantenspuit of verstuiver gieten. Wanneer je dit op je kleding sprayt, zul je merken dat de muffe geur verdwijnt! Dit kun je bij heel veel verschillende materialen doen, behalve bij satijn, leer en zijde.

Miniatuurvoorbeeld
Shoppen!

5 tips om gratis te shoppen in je eigen kledingkast

3. Laten luchten

Wat ook altijd goed werkt tegen mufheid, is je kleding goed laten luchten. Je zou je kleding bijvoorbeeld buiten kunnen hangen of in de badkamer terwijl je aan het douchen bent. Tijdens het douchen komt er warme, vochtige lucht op je kleding die vieze geurtjes kan laten verdwijnen. 

En zó voorkom je het!

Het liefst wil je het in vervolg gewoon voorkomen! Daarom hebben wij een heel goede tip voor je: schep wat soda in een linnen doek, knoop die dicht en stop of hang dit in de buurt van de kleding die je in de winter opbergt. Zo heb je voortaan geen last meer van muffe kleding!

Fotocredits: headerfoto: Kelly Sikkema - Unsplash

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore