Inspiratie

Haal het licht in huis tijdens deze donkere dagen met stijlvolle lichtstrips

03 oktober 2019 07:13 Aangepast: 03 oktober 2019 09:13

De dagen worden langzaamaan weer korter, maar niet getreurd. Met deze stijlvolle lichtstrips in huis zit jij er voortaan prachtig verlicht bij.

Je ziet ze vaak in winkels, musea en bedrijfspanden: lichtstrips. Heel stijlvol, én toepasbaar in elk interieur. Er zijn meerdere plekken in huis waar een strookje extra licht prachtig staat. 

Onder de trapleuning

Als je van je trap een eyecatcher wil maken, is het superstijlvol om er een lichtstrip in te verwerken. Plaats hem bijvoorbeeld onder je trapleuning en het geeft direct een mooi effect.

Onder de traptredes

In plaats van onder de trapleuning zou je ook een lichtstrip onder elke tree van je trap kunnen plaatsen. Zo krijgt je trap een mooie en luxe uitstraling. Nog een voordeel: een misstap doen op deze trap wordt bijna onmogelijk. 

Miniatuurvoorbeeld
Inspiratie

Drie tips voor een gezellig seventies interieur

Achter een spiegel

In je badkamer kun je ook goed met lichtstrips werken, bijvoorbeeld achter een spiegel. Door het licht dat achter de spiegel vandaan komt, lijkt het net alsof hij verder van de muur hangt dan dat hij daadwerkelijk doet. 

Achter het hoofdbord van je bed

Wil je je slaapkamer gezelliger maken? Lichtstrips achter je bed geven een mooi effect. Naast het feit dat het leuk staat, geeft het ook een lekker warm gevoel. 

Onder plankjes

Plankjes met accessoires erop staan altijd leuk in de woonkamer, maar je kunt ze gemakkelijk een speciaal effect geven door er lichtstrips onder te plakken. Zo zien ze er net wat anders uit en vallen ze wat meer op. 

Fotocredits

Headerfoto: Decotrap Foto 1: Hoog.design Foto 2: Upstairs Foto 3: Behance Foto 4: Instagram  Foto 5: Behance

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore