Ga naar de inhoud
Wonen

Een fris behangetje... op je plafond!

Beeld © Breezegiannasio

Een goed gekozen behang maakt elke ruimte leuker: je slaapkamer, de hal of zelfs de wc. En beperk je daarbij vooral niet alleen tot de wanden, want ook op het plafond kan behang heel spannend of juist speels uitpakken. Het effect is hoe dan ook groots!

Met het behangen van je plafond creëer je een bijzondere sfeer in je interieur. Door te kiezen voor een kleur, accent of patroon op je plafond geef je een verrassend effect aan je woning. Zo kun je bijvoorbeeld voor behang met bloemen, geometrische vormen of jungle prints kiezen. Hiermee zorg je ervoor dat je plafond een echte eyecatcher wordt in je interieur.  

Denise van den Berg, één van de vaste ontwerpers van Eigen Huis & Tuin, licht toe: "Als je ervoor kiest om je plafond te behangen, is het mooi om de overige vier wanden rustig te houden in een kleur die terugkomt in je behang. Zo breng je alle aandacht naar het plafond. Ook de accessoires kun je aanpassen op het behang."

Wegdromen met behang op plafond

Je kijkt naar boven in je interieur en ziet een prachtige wolkenlucht, een bos of de zee. Je creëert hiermee een surrealistische omgeving waar je de rest van je interieur op kunt aanpassen. Extra leuk ook in de slaapkamer, waar het laatste wat je ziet voordat je in slaap doezelt je creatieve plafond is.

Aanbrengen behang

Ben je van plan om zelf aan de slag te gaan met je plafond? Lees dan eerst hier wat de meest gemaakte fouten zijn tijdens het behangen. Zo voorkom je dat je karakteristieke behang na een paar dagen lelijk gaat bobbelen of zelfs zomaar uit de lucht komt vallen.