Wonen

Haal de herfst in huis

05 september 2019 10:10 Aangepast: 05 september 2019 11:28
Beeld © iStock

Heerlijk, het is weer bijna herfst! Tijd voor kaarslicht, dekentjes en extra gezelligheid in huis, voor als je thuiskomt uit de kou. Met deze vier tips van Eigen Huis & Tuin voelt je huis in de komende maanden als een warme, zachte trui.

1. Grote schoonmaak

Er zijn maar weinig dingen die beter aanvoelen dan een opgeruimd en schoongemaakt huis - en dat geldt echt niet alleen voor de lente. Juist niet! Aan de slag dus. Ga vooral langs de plekken die je normaal overslaat, zoals onder de meubels en achter de kasten. Wil je het écht goed doen, dan kun je zelfs je kasten eens langsgaan en alles weggooien wat je niet meer gebruikt. Heb je moeite met weggooien? We geven je hier wat handige tips! 

2. Decoreer met warme kleuren

Je kunt heel gemakkelijk je huis knusser maken door bijvoorbeeld je gordijnen te vervangen. Bordeauxrood of andere herfstige tinten als donkergroen of okergeel kunnen je woon- en slaapkamer al een gezellige en sfeervolle uitstraling geven. Omdat je misschien wel meer dan gemiddeld tijd zal doorbrengen op de bank, kunnen wat extra kussens en dekentjes in warme stoffen als wol of velvet ook geen kwaad!

3. Gebruik geurkaarsen

Kaarsen staan natuurlijk altijd heel gezellig, maar geurkaarsen geven je huis pas echt een herfstboost. Er zijn allerlei verschillende geurkaarsen te vinden. Voor de herfst kun je lekkere warmen geuren kiezen, zoals kaneel of pompoen. Heb je thuis geen open haard, maar houd je zo van het knisperende geluid? Er bestaan kaarsen die dit geluid nabootsen! De lont van deze kaarsen is van hout, waardoor het lekker knispert als je ze aansteekt. Ontzettend gezellig en ze verspreiden ook nog eens een heerlijke geur.

4. Verlichting

Verlichting is ontzettend belangrijk voor de sfeer van je woning. Hard, fel licht geeft natuurlijk geen gezellig of knus gevoel. Ga op zoek naar mooie sfeerverlichting of velvet lampenkappen om de herfstlook af te maken. Kijk of dimverlichting mogelijk is in jouw huis, dan heb je zelf de controle over de sterkte van je verlichting. Zit er geen dimmer aan je lamp? Zo bevestig je die zelf aan je lamp.

Bekijk ook:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore