Wonen

5 tips voor een kindvriendelijke tuin

25 juli 2019 11:30 Aangepast: 25 juli 2019 13:19
Beeld © Eigen Huis & Tuin

Grote kans dat je deze dagen lekker veel in de tuin zit. Wel zo fijn als je dan lekker je boek kan lezen, zonder je zorgen te maken of het wel veilig is voor je kinderen. Als je op de volgende zaken let, kunnen ze spelen naar hartenlust.

Eigen Huis & Tuin geeft deze vijf tips om de tuin veilig én extra leuk te maken voor je kinderen:

1. Kies de juiste ondergrond

Kinderen zijn soms niet zo handig, dus valpartijen komen vaak voor. Een zachtere ondergrond in de tuin is daarom wel fijn. Een gazonnetje of een aantal rubberen tegels doen al een hoop en maken de valpartijen een stuk minder pijnlijk. 

2. Zorg voor schaduw

Kinderen kunnen, vooral in de zomer, niet te lang in de zon blijven. Ze verbranden een stuk sneller dan volwassenen. Zorg daarom voor voldoende schaduwplekken in de tuin. Hang dus een schaduwdoek op, zet een parasol neer of ga met ze onder een overkapping zitten.

3. Pas op met planten

Jonge kinderen stoppen vaak alles in hun mond. Pas daarom dus op met planten. Sommige planten zijn giftig, anderen hebben doorns of kunnen prikken. Kies daarom voor veilige planten of zet planten die een risico vormen buiten bereik van je kind.

4. Scherpe randjes

Je zou het vergeten, maar de kindvriendelijke maatregelen die je in huis neemt, kan je vaak doortrekken naar de tuin. Bescherm bijvoorbeeld de puntige hoeken van de tuintafel en dek stopcontacten af. Zorg dat de zandbak of de schommel niet direct naast de barbecue of vuurkorf staat. Meer tips hiervoor kun je hier vinden

5. Have fun!

Zorg als laatste ook voor vermaak voor de kinderen. Zet een leuk (veilig) speeltoestel neer, plaats een zandbak op blaas een zwembadje op. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je kinderen lekker kunnen spelen.

Bekijk ook:

Eigen Huis & Tuin / Julia van Rijn

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore