Wonen

Chagrijnige plant blieft water

23 juli 2019 11:30 Aangepast: 23 juli 2019 13:22
Beeld © Mu Design

Is je kamerplant eigenlijk wel gelukkig? Krijgt hij genoeg daglicht en water? Je hoeft er niet meer naar te raden met deze grappige plantenpotjes.

Heb je ook weleens heimwee naar het Tamagotchi-tijdperk? Dan word je vast heel blij van deze toffe gadget. Deze plantenpot, Lua genaamd, brengt je plant namelijk op soortgelijke wijze tot leven, mét bijbehorende emoties.

Natuurlijk leven planten sowieso wel, en kan je dat soms zelfs actief zien. Sommige planten zie en hoor je bewegen of kun je met het blote oog zien openklappen. Maar in deze potjes zijn je groenste huisgenoten pas echt communicatief.

Lua

Lua is een plantenpot die elke plant een gezicht geeft. Mu Design kwam met dit briljante idee om mensen van over heel de wereld te helpen hun plant in leven te houden. Dit is niet alleen ontzettend leuk, maar ook gewoon goed voor de plant. Krijgen ze te veel of juist te weinig daglicht, hebben ze dorst of staan ze op de tocht? Dit is in eerste instantie af te lezen aan de ‘gezichtsuitdrukkingen’ van de plantenpot, maar er hoort ook nog een app bij die je precies kan vertellen hoe je plant erbij staat. 

Emoties

Het schermpje op de plantenpot kan vijftien verschillende emoties uiten, waarmee de plant je kan vertellen wat hij nodig heeft. Zo verandert-ie in een vampier als hij wel wat meer daglicht kan gebruiken. En hij wordt spontaan gelukkig als je hem geeft wat-ie nodig heeft. 

Even geduld a.u.b.

De Lua ligt helaas nog niet in de winkel, maar met nog elf dagen te gaan, is het streefbedrag van de crowdfunding al ruimschoots behaald. Dit betekent dat deze ‘levende’ plantenpot ook daadwerkelijk in productie gaat, naar verwachting eind 2019. Wil je ‘m alvast bestellen? Dan kun je het project alsnog hier steunen en daarmee alvast vooruitbestellen.

Bekijk ook:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore