Ga naar de inhoud
Wonen

Geniet langer van je bloemen

Beeld © GettyImages

Een boeket bloemen maakt iedere ruimte mooier. Dan is het wel fijn als de bos lang mooi blijft. Met deze tips van Eigen Huis & Tuin kun je er zo lang mogelijk van genieten.

1. Vermijd de regen

Moet je nog op de fiets door de stromende regen met je bos bloemen? Wacht dan totdat het droog is, of bescherm je bos bloemen. De regen zorgt namelijk voor bruine vlekken op je gloednieuwe boeket.

2. Verwijder de uiteindes van de bloemstengels

Snijd bij thuiskomt meteen het ingedroogde gedeelte van de bloemstengels af. Doe dit met een snoeischaar of met een scherp mes zodat je geen rafelige stengels krijgt of de stelen kneust. Wil je nog langer met je boeket doen? Snijd de stengels dan af in een hoek van 30 tot 45 graden zodat het water beter kan worden opgenomen.

3. Koele voetjes

Snijbloemen staan doorgaans het liefst in een schone vaas en in vers water. Dat kan gewoon direct uit de kraan komen, koud tot lauwwarm, extra koelen of juist verhitten is echt niet nodig. Vaak krijg je er in de winkel een zakje voeding bij, maar een klein beetje bleek of natuurazijn in het water werkt ook prima. 

4. Gelijkmatige temperatuur

Kijk goed waar je je boeket neerzet in huis. Een boeket dat midden in de brandende zon staat zal snel gaan verbranden en verwelken. Zonde van je mooie bos bloemen! Hetzelfde geldt voor plekken waar het tocht of koud is: houd je boeket maar liever uit de buurt van je ventilator of airco. 

5. Weg van de fruitschaal

Waar je misschien niet zo snel aan denkt: zet je boeket bloemen niet naast de fruitschaal. Uit rijp fruit komt namelijk het gas ethyleen vrij, dat schadelijk is voor je bloemen. Je boeket zal zo sneller gaan verwelken.

Bekijk ook: