Wonen

5 vuilnisbakken die je keuken opleuken

04 juli 2019 10:43 Aangepast: 04 juli 2019 12:44
Beeld © Eigen Huis & Tuin

Ja, het is puur praktisch, en nee, je zou 'm liever niet zien. Maar een vuilnisbak is nou eenmaal een essentieel en veelgebruikt item in je keuken. Dan kan-ie er maar beter leuk uitzien!

Deze 5 prullenbakken staan juist wél mooi in je keuken

De verstopte variant
Wil je je vuilnisbak helemaal niet meer zien? Verstop hem dan gewoon! Hiervoor bestaan er bijvoorbeeld speciale kasten met kiepdeuren waar je hem in kwijt kunt. Deze zijn vaak hele mooi en functioneel. Ook kun je gaan voor verschillende bakken voor afval of recycling in je keukenkastje of la.

Statement piece
Je kunt daarnaast ook precies het tegenovergestelde doen: laat je afvalbak opvallen. Investeer in een bak met een mooie, felle kleur bijvoorbeeld. Dit is weer eens wat anders dan een saaie grijze variant.

Ongebruikt hoekje
Veel mensen hebben in de keuken een klein ongebruikt hoekje naast de koelkast of het fornuis. Hier past vaak geen reguliere vuilnisbak tussen. Hiervoor kun je er zelf een op maat (laten) maken! Hierdoor valt je prullenbak minder op en hij staat ook niet in de weg. Met wieltjes eronder kan je 'm op ieder gewenst moment tevoorschijn toveren.

Eigen Huis & Tuin / Julia van Rijn

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore