Wonen

Van bar tot boekenkast: dit kan je allemaal doen met de ruimte onder de trap

02 juli 2019 10:00 Aangepast: 02 juli 2019 11:33
Beeld © iStock

Loze ruimte, een eenzame plant, een overbodige voorraadkast? Met de ruimte onder je trap kan je zoveel leukere dingen doen!

Zithoekje

Kies er bijvoorbeeld voor om van de loze trapruimte een mooie, beschutte relaxplek te maken. Dit knusse zithoekje heeft zelfs opbergruimte.

Werkplek

Of benut de plek juist voor iets dat hartstikke praktisch is: een mini-kantoortje. De ruimte is ideaal voor het maken van een werkplek: je bureau past precies en er is automatisch weinig afleiding.

Bar

Staat de trap in de woonkamer, dan is het leuk om een barretje van de ruimte onder de trap te maken. Zo hoef je nooit meer ver te lopen voor een koud glas wijn of een lekkere cocktail als je een feestje geeft!

Wc

Staat er een grote verbouwing voor de deur, overweeg dan eens of het mogelijk is de wc onder in de ruimte onder de trap te plaatsen. Zo benut je optimaal de oppervlakte van het huis. 

Boekenkast

Lekker lezen! In veel huishoudens staan de boeken ergens in een kast op zolder te verstoffen. Zonde, want een boekenkast kan een prachtige toevoeging aan je kamer zijn - en je hebt al je lievelingsboeken nog eens bij de hand. Je kan dit ook combineren met een zithoekje.

Wil je de trap een nieuw uiterlijk geven?
Zo doe je dat!

Fotocredits 
Foto 1: Mariott 
Foto 2: Apartment Therapy
Foto 3: Jennifer Worts 
Foto 4: Comodo Arc 
Foto 5: Magnolia

Eigen Huis & Tuin / Christa Koeyvoets

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore