Wonen

Tover je tuin om in een bohemian walhalla

25 juni 2019 08:04 Aangepast: 25 juni 2019 10:05
Beeld © iStock

Boho, bohemian, hippie, Ibiza, het maakt niet uit welke naam je eraan geeft: dit is met stip de zonnigste woonstijl. En omdat je deze dagen waarschijnlijk in je tuin of op je balkon leeft, is het helemaal de moeite waard hier zo'n magische sfeer te creëren.

De bohemian stijl is al een lange tijd populair voor in huis, maar doet het ook erg goed in de tuin. Zo krijg je het voor elkaar:

De juiste tuinverlichting

Een groot deel van de bohemian sfeer komt tot stand door de juiste tuinverlichting. Vaak worden er lichtslingers (string lights) gebruikt hiervoor. Deze geven een zachte verlichting waardoor het zo gezellig oogt. Vooral de lampjes in de vorm van lampionnetjes passen echt in een boho tuin.

Goede gordijnen

Met gordijnen kun je een dromerige sfeer creëren, zowel binnen als buiten. En dat past nou perfect bij de bohemian stijl. Door witte, licht doorschijnende gordijnen op te hangen wordt je tuin ook nog eens heel knus. Je kunt ze bijvoorbeeld ophangen aan je overkapping of gewoon aan de muur.

Warm vloerkleed aan je voeten

Met een vloerkleed creëer je echt een warm gevoel in de tuin. Je hebt geen last van koude (of nu juist: hele hete!) tegels aan je voeten, wat natuurlijk een ultiem zomers gevoel geeft. Kies er een met verschillende kleuren en hij past perfect in je boho tuin.

Alle kleuren van de regenboog

Die bijzondere sfeer maak je ook door allemaal verschillende kleuren te gebruiken. Alle kleuren van de regenboog zijn mogelijk, hoe meer hoe beter eigenlijk, en je kunt eindeloos combineren. Ga wel voor warme kleuren, fel of pastel geeft een ander effect. Verwerk kleur bijvoorbeeld in je vloerkleed, kussens, decoratie enzovoort. 

Veel groen

Planten horen volgens ons natuurlijk in iedere tuin, van welke stijl je ook houdt. Maar bij de hippie tuin kunnen ze écht niet ontbreken, het liefst zoveel mogelijk verschillende soorten, van zoveel mogelijk verschillende groottes en in zoveel mogelijk verschillende potten. Daarmee krijgt je tuin een echte Ibiza-vibe. Het is zomers, kleurrijk en dus bohemian.

Eigen Huis & Tuin / Julia van Rijn

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore