Wonen

Geef je schutting of gevel een upgrade met deze klimplanten

18 juni 2019 11:52 Aangepast: 18 juni 2019 12:52
Beeld © iStock

Houd je van een romantische sfeer of heb je gewoon een ontiegelijk saaie schutting in je tuin? Met een klimplant maak je er iets moois van. En het leuke is: omdat het de hoogte in gaat, heb je echt geen groot huis of grote tuin nodig om toch veel groen om je heen te hebben.

1. De klimop

De meest voorkomende klimplant in de tuin is toch wel de klimop. Dit is dan ook een prachtige, groene plant die ook nog eens snel groeit. Hij heeft maar weinig hulp nodig en is zelfs in de winter mooi! Superhandig! 

2. Blauweregen

De blauweregen is met zijn blauwe, paarse, witte en roze trossen bloemen een opvallendere klimplant. Het geeft een mooi, romantisch effect in je tuin en zorgt voor een kleurrijke schutting. Meer mooie foto's van blauweregen zien? Dat kan hier

3. Kamperfoelie

Een andere mooie klimplant met bloemen is de kamperfoelie. De bloemen komen in allerlei verschillende kleuren en zijn wat subtieler dan die van de blauweregen. Ook ruiken de bloemen heerlijk, dus dat is mooi meegenomen. Deze klimplant verliest helaas wel in de winter haar bladeren, dus in de winter kan je schutting wat kaal zijn.

4. Wilde wingerd

Deze ken je misschien nog niet, maar hij is wel de moeite waard om te leren kennen! Deze groene klimplant groeit ontzettend snel, dus je hebt zo een groene schutting. In de herfst worden de bladeren oranje en rood, wat ook prachtig staat.

5. Toscaanse Jasmijn

De Toscaanse jasmijn is een klimplant met heel veel schattige witte bloemetjes. Deze bloemen geven je schutting in de zomer een heel zonnige look. In winter vallen de bloemen eraf, maar blijft hij wel mooi groen. Een ideale schuttingplant dus.

Eigen Huis & Tuin / Julia van Rijn

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore