Wonen

Oranje boven! Oók in je interieur

11 juni 2019 08:15 Aangepast: 05 december 2019 15:08
Beeld © @Arianna_Danielson

Je denkt bij een oranje interieur misschien aan een heel retro huis uit de jaren '70. Hartstikke leuk, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. In een interieur van nu past de kleur namelijk ook heel goed. Deze interieurs zijn het bewijs.

Oranje heb je in allerlei verschillende tinten, van een warme zonsondergang- tot een frisse sinaasappelkleur, van terracotta tot roest. Welke je ook kiest, met oranje in je huis maak je echt een statement.

Kleurrijke meubels

Een oranje kleur leent zich perfect voor een opvallend meubelstuk in de ruimte. Een bank in een warme tint kan bijvoorbeeld prachtig zijn, en al helemaal in een hippe velvet variant. Met een oranje bank kun je alle kanten op: bohemian, eclectisch, retro en ga zo maar door. Kijk maar hoe verschillend onderstaande driezitters uitpakken.

Muur met lef

Een muur in een opvallende kleur schilderen is allang niets nieuws meer.  Maar oranje zien we nog niet zo vaak. Zonde, want het kan een kamer op een prachtige manier karakter geven. Ga voor een oranje aardetint voor iets subtiels, of voor een felle variant voor meer pit.

Subtiele touch

Vind je zo'n groot vlak oranje toch nog een beetje heftig? Je kunt het ook subtieler aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld wat oranje kussentjes op de bank leggen, of een oranje print aan de muur hangen. Zo heb je deze mooie kleur wel, maar het valt niet heel erg op. En het combineert prachtig met andere diepe of juist felle kleuren, als blauw of groen. En in een verder vooral wit interieur knalt oranje als accentkleur er echt uit.

Eigen Huis & Tuin / Julia van Rijn

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore