Wonen

Zo laat je je kleine tuin een stuk groter lijken

31 mei 2019 03:03 Aangepast: 20 juli 2020 11:09
Beeld © Eigen Huis & Tuin

We zijn niet allemaal gezegend met een grote achtertuin. Geen probleem: met deze tips maak je van je kleine tuintje of binnenplaats een gezellig plekje dat er een stuk groter uitziet dan het eigenlijk is.

Tip 1: Grote tegels

Een stiekeme manier om je tuin optisch groter te doen lijken, is door te kiezen voor grote tegels. Door grote, bij voorkeur langwerpige tegels neer te leggen, lijkt je tuin gelijk een stuk breder en dieper. Ook terrasplanken suggereren een groter oppervlak.

Tip 2: Licht en donker

Wissel lichte en donkere kleuren af om meer diepte te creëren. Je kunt bijvoorbeeld de schutting of muur achter in je tuin een donkere kleur geven, en je tuinmeubilair licht laten. Hierdoor lijkt het net alsof je tuin een stuk dieper is dan in werkelijkheid.

Tip 3: Verticale tuin

Wat doe je als je niet de breedte in kunt? Dan ga je de hoogte in! Dat is precies wat je doen bij verticaal tuinieren. Je kunt speciale stapelbare bakken aanschaffen, of je hangt bakken en zakken aan de muur of schutting. Zo heb je weelderige bloemen en planten zonder er kostbaar tuinoppervlak aan te besteden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lommerrijk loungen: maak je eigen boombankje

Tip 4: Rust

Belangrijk is om het rustig te houden in een kleine tuin. Als je veel verschillende, kleine dingen in de tuin hebt staan, lijkt je tuin gelijk een stuk kleiner. Je kunt beter voor een aantal grote, rustige items gaan.

Tip 5: Verschil in hoogte

Door te werken met hoogteverschil lijkt je tuin optisch groter. Leg bijvoorbeeld een terras met een opstapje aan dat iets hoger is dan de rest. Precies hetzelfde geldt voor een verlaging in je tuin: het lijkt groter omdat je niet in een oogopslag de hele tuin kunt zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore