Wonen

Een upgrade voor je camper of caravan

22 mei 2019 12:33 Aangepast: 22 mei 2019 15:33
Beeld © A Beautiful Mess

Ga jij er deze vakantie ook met de camper of caravan op uit? Dan is nu het moment om niet alleen een technische check te doen, maar ook het interieur weer eens onder handen te nemen. Want dat hoeft helemaal niet saai te zijn!

Heerlijk, samen weg met de camper of caravan. Ziet de jouwe er een beetje troosteloos uit en kan ‘ie wel een opknapbeurt gebruiken? Kijk mee naar deze vrolijke inspiratie van Eigen Huis & Tuin.

Decoratie

Weinig moeite, veel verschil! Kies ervoor om accessoires te wisselen. Leg leuke kussentjes neer, ga voor een mooi dekbedovertrek en verwissel de lamp en gordijntjes. Dat kan een hoop verschil maken in de uitstraling van je camper.

Nieuw kleurtje

Veel Nederlandse campers en caravans hebben een bruin getint interieur. Om het frisser en ook meteen groter te laten ogen, geef je de muren en het plafond een mooie witte tint. Houd er rekening mee dat de klus wat tijd kost en dat je de camper of caravan een tijd zult moeten luchten. Je kan je natuurlijk ook uitleven met andere kleuren. Wat dacht je van retro-oranje bijvoorbeeld?

Kleurenpalet

Om een samenhangend geheel te maken van de kleine ruimte, kies je ervoor om alles binnen één kleurenpalet te laten vallen. Zoals hier, met de kleuren blauw en wit. Kies je ervoor één wandje een andere kleur te geven, denk dan eens aan een leuk behangetje.

Mooie materialen

Om de camper of caravan wat luxer te laten ogen, kun je voorwerpen als de gordijnen, kussens en handdoeken vervangen voor versies van luxe materialen, zoals linnen of velours. Ook met je accessoires kan je een verschil maken: kies voor wol, leer of messing.

Eigen Huis & Tuin / Christa Koeyvoets

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore