Wonen

5 x design voor je kat

14 mei 2019 04:58 Aangepast: 14 mei 2019 09:59
Beeld © District 70

Een gezellig mandje, een stevige krabpaal, een niet al te opvallende bak... Als je een kat als huisgenoot hebt, ontkom je ook niet aan zijn meubilair. Gelukkig kan dat best een verrijking zijn voor je interieur.

1. Krabpaal 'De Thorn'

Razendgezellig natuurlijk, zo'n katje bij je in bed, maar ook wel een beetje harig... Dat is prima opgelost met dit leuke nachtkastje, dat tevens dienstdoet als poezenmand en krabpaal. Ook handig als je kat de neiging heeft heel breeduit te liggen en jij bijna geen ruimte meer over hebt.

2. Krabpaal Sardine

Een droom voor alle poezen en katers: een sardineblikje waar ze zich helemaal in kunnen wentelen. Jammer alleen dat er geen vis in zit... Voor de kat dan, want voor jou is dit sardineblik een veel mooiere (en minder stinkende) versie van de supermarktvariant. Je kat kan er z'n nagels aan scherpen én er een heerlijk tukje in doen. En dan dromen van vis natuurlijk.

3. Kattenmand Nordic

Sommige mandjes zien er zo comfortabel uit dat je er zelf wel in zou willen kruipen. Maar dat komt je gegarandeerd op straf van je poezenbaas te staan, want die wil dit prachtige mandje natuurlijk voor zichzelf hebben. Nou vooruit, jij mag ernaast op de bank en aaitjes uitdelen. 

4. Kattenbed Upcycled

Is je interieur niet zo strak, maar eerder een beetje retro? Dan zit je goed met dit speelse kattenbedje, gemaakt van een oude koffer. En iedere katteneigenaar die weleens op vakantie is geweest, kan je vertellen hoe dol die beesten zijn op de koffers - vooral als je ze net probeert in te pakken.

5. Zelfgemaakt kattenmandje

En in dat kader: van een oude koffer kan je zelf ook prima een mandje maken. Creëer je eigen stijl door het nodige aan accessoires zoals een leuk kussentje te kopen en voilà! Eventueel kan je er nog potjes onder schroeven, zodat het op een goede kroelhoogte staat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore