Van onze partner Velux

Zo creëer je warmte en sfeer in huis

25 april 2019 13:12 Aangepast: 26 april 2019 12:44

In sommige gevallen kan een huis, ondanks alle liefde en aandacht die je erin gestoken hebt, toch een beetje ‘kil’ aanvoelen. Maar geen zorgen! Met een paar kleine trucs creëer je binnen een handomdraai meer warmte en sfeer in huis.

 1. Kleurgebruik

  Het klinkt als een open deur, maar het gebruik van ‘warme’ kleuren is hierbij heel belangrijk. Niet dat alles in roodtinten of crème geschilderd moet worden, maar een wandje in een andere kleur dan wit doet het zeker goed. Kleuren met een blauwe (en dus koele) ondertoon kun je beter laten staan wanneer je meer warmte wilt.  

 2. Materialen

  Materiaalgebruik is van groot belang om warmte en sfeer te creëren. Ga je voor veel staal, beton en kunststof? Dan kan de ruimte behoorlijk ‘koud’ aanvoelen. Maar als je kiest voor natuurlijke materialen, zoals hout, leer en wol, zie je dat het echt een heel ander gevoel aan een ruimte geeft.  

 3. Daglicht

  Ook heel belangrijk voor een warm gevoel: daglicht. Een gezellige, maar donkere kamer geeft – in tegenstelling tot wat mensen vaak denken – helemaal geen warm gevoel. Daarvoor heb je echt daglicht nodig. Een goede manier om daglicht binnen te krijgen? Een dakkapel of lichtkoepel van VELUX. Geeft ook letterlijk meer warmte aan de ruimte trouwens.  

 4. Persoonlijke touch

  Warmte en sfeer krijg je natuurlijk ook van spullen met een persoonlijke touch. Wees dus vooral niet bang om leuke foto’s op te hangen, accessoires met een herinnering neer te zetten of je eigen creatieve uitspattingen een plekje aan de muur te geven. Het is jouw huis en zo moet het ook voelen.  

 5. Raamdecoratie

  Raamdecoratie kan veel warmte aan een ruimte toevoegen. Letterlijk omdat het isolerend werkt en dus de kou buiten houdt, maar ook in figuurlijke zin. Gordijnen zijn namelijk de ideale manier om warme materialen toe te passen in je interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van velours of wollen gordijnen? Rol- en vouwgordijnen worden vaak als strak en kil gezien, maar wanneer je ook hier weer voor de juiste kleuren en materialen kiest, hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. En met VELUX ACTIVE heb je geen omkijken meer naar je rolgordijn of zonwering, want met dit systeem wordt je raamdecoratie automatisch bediend op basis van de weervoorspelling. Zo behoud je de sfeer in huis, maar houd je zomers de ‘echte’ warmte buiten vanwege de warmtewerende werking!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore