Wonen

5 x schommelen, hangen en loungen in de tuin

25 april 2019 12:11 Aangepast: 26 april 2019 13:20
Beeld © Eigen Huis & Tuin

In een gemiddelde Nederlandse woonwijk zie je in elke achtertuin dezelfde loungebank: grijs gevlochten plastic met grijze of zwarte kussens. Dat kan een stuk origineler! Spring eruit (en zak ook nog eens lekker weg) met deze prachtige alternatieven.

De zon, een boekje, een lekker koud drankje. Wat heb je verder nog nodig om domweg gelukkig in je eigen achtertuin te hangen? Nou: een van deze mooie manieren om comfortabel te loungen!

1. Lekker schommelen

Wat is er lekkerder dan relaxen op een bank? Relaxen op een schommelende bank! Wieg heerlijk heen en weer op een schommelbank of -stoel. Ook als je kinderen hebt, is dit ideaal. Zij vinden het natuurlijk ook fantastisch.

2. Tropische hangmat

Het is een droom van velen en toch hebben maar weinig mensen er een in de tuin: de hangmat. Je kunt er in liggen, zonnen en dutjes in doen. Heerlijk dus, en het hoeft echt niet veel ruimte in te nemen - dat ene stekkie in de zon tussen je schutting en de schuur is genoeg. Een hangmat past perfect in een tropische tuin, want zo creëer je een echte vakantiesfeer.

3. Bohemian kussens

Voor een bohemian sfeer in de tuin, hoef je weinig geld uit te geven. Gewoon wat kussens en kleedjes op de grond zijn al voldoende. Meer heb je ook eigenlijk niet nodig, want dit is al gezellig en comfortabel op zich.

4. Zelf bouwen met pallets

Het is al een tijdje een trend: meubels maken van pallets. Zo kun je dit ook in de tuin doen. Stapel gewoon wat pallets in de vorm van een bank en bedek hem met kussens. Hier kun je heerlijk op ontspannen voor maar weinig geld.

5. Bed in de tuin

Het klinkt misschien gek, een bed in de tuin, maar waarom zou je het niet doen? Je kunt hier lekker op relaxen, waardoor je het ultieme vakantiegevoel ervaart. Je kunt je bed zelf maken van bijvoorbeeld pallets, maar je kunt ook een speciaal buitenbed kopen.

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Foto 1:  Eigen Huis & Tuin
Foto 2: @Juudithhome
Foto 3: @Elsas_wholesomelife
Foto 4: Eigen Huis & Tuin

Foto 5: Albeli

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore