Van onze partner Velux

Zo creëer je (optisch) meer ruimte

23 april 2019 10:10 Aangepast: 24 april 2019 10:18

Niet iedereen is gezegend met een grote woonkamer, slaapkamer of zolder. Maar iedereen heeft ’t liefst voldoende ruimte in huis. Dit kun je letterlijk creëren, door ruimtes samen te trekken of uit te bouwen, maar je kunt een ruimte ook optisch groter laten lijken. Hoe? Met deze tips bijvoorbeeld.

1. Ga voor lichte kleuren

Het allerbelangrijkste voor een optisch grotere ruimte? De kleuren die je gebruikt. Een geheel zwarte kamer geeft een veel minder ruim gevoel dan een kamer in lichte kleuren. Ga dus bijvoorbeeld voor (gebroken) wit, lichtroze en andere natuurlijke tinten. Blijf ver weg van donkere kleuren, zoals zwart, bruin of donkergroen.

2. Zorg voor voldoende licht

Naast het gebruik van kleur, is het ook heel belangrijk dat je voldoende daglicht binnenkrijgt. Een goede oplossing hiervoor kan een dakkapel of lichtkoepel zijn. Daarmee creëer je eenvoudig meer daglicht, waardoor de ruimte meteen groter lijkt. Groot voordeel: zo’n dakkapel van VELUX kan binnen een dag geplaatst worden. Geen rigoureuze verbouwing of aanvragen van vergunningen dus.

3. Slanke meubels op pootjes

Ook je meubels zijn erg bepalend voor hoe groot een ruimte lijkt. Zet je de hele kamer vol met grote, donkere meubels, dan is het al snel een ‘volle’ bedoening. En dat zorgt ervoor dat de ruimte minder groot lijkt. Ga dus voor ‘slanke’ meubels in lichte kleuren. En kies altijd voor banken en fauteuils op pootjes. Doordat je onder de meubels door kunt kijken geef je de hele ruimte meteen meer ‘lucht’ en ruimte.

4. Kies de juiste accessoires

Kies ook qua accessoires voor spullen waar je doorheen kunt kijken. Denk aan de lamp boven je tafel of je bijzettafels. Iets wat niet mag ontbreken in een huis waar ruimte belangrijk is: spiegels! Een spiegel aan het einde van de gang, boven de bank of bijvoorbeeld in de slaapkamer, geeft meer ruimte omdat het licht weerkaatst. Bovendien kun je altijd even checken of je make-up nog goed zit of hoe je slaaphoofd eruitziet.

5. Creëer letterlijk ruimte 

Wil je écht meer ruimte, maar geen gigantische verbouwing? Dan kun je gaan voor een dakkapel van VELUX. Hiermee creëer je meer daglicht (zie tip 2), maar krijg je ook écht meer ruimte, door het ‘uitbreiden’ van het dak.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore