Van onze partner Velux

5x zolderinspiratie

18 april 2019 14:59 Aangepast: 18 april 2019 15:44

Voor velen is de zolder een ‘rommelhok’ of de plek voor de wasmachine en wasdroger. Zonde! Want je kunt er zóveel meer mee doen. Wij geven je 5 ideeën voor de zolder van je dromen.

Laten we vooropstellen dat niet iedereen een enorm grote zolder heeft. Maar, daar is echt eenvoudig iets aan te doen. Denk eens aan een dakkapel van VELUX. Binnen een dag gemonteerd, geen vergunningen nodig en je krijgt zowel optisch als letterlijk meer ruimte. Wat je dan met die ruimte kunt doen? Zie hieronder!  

1. Extra badkamer (of wellness!)

Wie droomt er niet van een extra badkamer (of misschien wel een wellness!) in huis? Lekker naar boven om te ontspannen in jouw privé spa. Dat kun je dus heel goed creëren op de zolder die nu voldoet als rommelhok.

2. (Kinder)slaapkamer

Ieder kind heeft het liefst zijn of haar eigen domein. Is hier op de begane grond of eerste verdieping niet voldoende ruimte voor? Dan biedt de zolder vaak uitkomst. En voor je ’t weet zijn ze niet meer van ‘hun’ zolder weg te slaan…

3. Werkkamer

Een kamer waar je ongestoord kan werken. Je laptop kan blijven staan, je papieren kunnen blijven liggen en het is verboden terrein voor kinderen. Wat wil je nog meer?

4. Speelkamer

Speelgoed in de woonkamer, op de slaapkamer en zelfs in de douche. Waar laat je al die spullen? Een speelkamer op zolder is perfect voor alle partijen. De kinderen kunnen lekker spelen met hun vriendjes en beneden heb je geen rommel.

5. Ontspanningsruimte

Lekker lezen of juist even helemaal niks doen, zonder afleiding van mensen om je heen. Bouw je zolder om tot ontspanningsruimte! Een lekkere bank (of bed) en een heleboel leesvoer. Meer heb je niet nodig! Nóg lekkerder met een zonnetje door het zolderraam.

Meer zolderinspiratie op doen? Ga naar de website van VELUX.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`