Van onze partner Velux

Van donkere zolderverdieping naar twee lichte slaapkamers

12 april 2019 16:46 Aangepast: 15 april 2019 16:59

Arjan en Natascha wonen samen met hun drie kinderen in een woning aan de dijk in Ouderkerk aan de Amstel. Een prachtige woning, maar er ontbrak een slaapkamer voor hun jongste dochter. Dat hebben ze opgelost door de zolderverdieping aan te pakken.

Allereerst werd er een extra wandje op de grote zolderverdieping geplaatst, zodat er twee verschillende kamers ontstonden. Aan de ene kant de slaapkamer voor Arjan en Natascha, aan de andere kant een echte meisjeskamer voor hun dochter. Vervolgens werd alles gestukt, geschilderd en kwam er een nieuwe vloer in.

Tijdens de verbouwing kwam het stel erachter dat hun slaapkamer toch wel wat krap en laag werd. Natascha: "Het is natuurlijk niet echt fijn wakker worden, als je meteen je hoofd stoot tegen de schuine wand." Ook was de nieuwe kamer donkerder dan verwacht: "Naast meer ruimte, wilden we ook graag meer licht."

Beide wensen werden vervuld met het plaatsen van een VELUX dakkapel serre. Arjan: "Het geeft extra ruimte en licht én we kunnen nu heerlijk uitkijken over de weidse polder." 

Gelukkig kostte het plaatsen van de dakkapel niet zoveel tijd als het voorgaande verbouwingsproces. Voor dit type dakkapel is namelijk geen vergunning nodig en deze dakkapel kan binnen één dag van binnenuit de woning geplaatst worden. Natascha: "Dat laatste was vooral erg handig omdat we aan een dijk wonen, en het dus niet mogelijk is om een voorgefabriceerde dakkapel over het huis heen te tillen."

Daarnaast geeft dit type dakkapel – in tegenstelling tot een traditionele – ook veel licht vanaf de bovenkant.  Natascha: "Het eindresultaat is echt fanatisch. Als we ’s morgens wakker worden en de raamdecoratie open doen, is dat echt genieten!”

Kijk hier voor meer informatie over de dakkapeloplossingen van VELUX.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore