Wel zo veilig

Maak je BBQ zomerklaar

10 april 2019 13:48 Aangepast: 11 april 2019 09:39
Beeld © iStock

De zomer moet je afdwingen, zelfs als het in april af en toe nog een beetje sneeuwt. Dus stof die BBQ vast af en geef 'm een goede schrobbeurt. Dan kan je straks als de zon zich weer laat zien direct aan het grillen.

1. Veiligheid boven alles

Niets is belangrijker dan controleren of alles nog goed in elkaar steekt. Vooral barbecues met gas moeten nagekeken worden. Controleer dus of niks kapot is. Zitten er nog vetresten in de bak die het vet opvangt, dan wil je dit schoonmaken zodat de resten geen vlam zullen vatten. Zijn de slang en branders nog intact én schoon? Vervang of reinig deze zo nodig. Check ook of de barbecue nog stabiel staat.

2. Schoonmaken

Het is wel zo hygiënisch om de grill voor gebruik goed schoon te maken. Dat kan met een metalen borstel, maar ook een sponsje met heet water en een rondje vaatwasser volstaat. Vermijd zeep, want de kans bestaat dat dit je eten een gekke smaak geeft. Veeg ook de buitenkant van de barbecue schoon met een zachte doek.

3. Begin op tijd

Het kost toch ieder jaar weer meer tijd dan verwacht, het opzetten van de barbecue. Trek dus genoeg tijd uit voor dit klusje, en je zult jezelf bedanken. Dan heb je ook mooi de tijd om de barbecue even te laten luchten. Niet meteen na het poetsen dus weer de hoes eromheen: dan heb je kans op schimmels. Laat voor je begint met grillen de barbecue even voorbranden, en zet een emmer water of zand klaar voor noodgevallen.

Nog veel meer barbecue- en tuintips vind je bij Eigen Huis & Tuin:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`