Handig!

Flesje over? 4 x huishouden met wodka

05 april 2019 09:08 Aangepast: 05 april 2019 10:53
Beeld © iStock

Ooit haalde je 'm in huis voor een wild feestje, en nu staat-ie al maanden te verstoffen in de kast met andere drank die je eigenlijk niet lekker vindt. Gelukkig kan een fles wodka ook op andere manieren prima van pas komen!

Je kan natuurlijk in de weer met een fles limoen- of cranberrysap, maar wie heeft daar op de gemiddelde dinsdagavond nou trek in? Nee, dan deze onverwachte toepassingen voor het drankje, van Eigen Huis & Tuin. Je huis wordt er fijner van en zo maakt een fles wodka toch nog gelukkig:

1. Mooi boeket

Wodka heeft door de alcohol antibacteriële eigenschappen. Door ongeveer één theelepel per liter water toe te voegen aan het water in de vaas van een bos bloemen, blijven de vers gesneden bloemen een stuk langer mooi. Het drankje zal de bacteriën rond de vaas en stengels doden. Zo voorkom je dat de bloemen snel en onnodig verwelken.

2. Geurexplosie

Ook geurstokjes ruik je langer door middel van wodka. Voeg ongeveer 60 milliliter wodka toe aan een etherische olie naar keuze. Door de alcohol blijft de geur sterk en kun je langer genieten van die heerlijk geur in huis.

3. Glanzend & helder

Vergeet die speciale glasspray. Je kunt zo'n spray heel makkelijk zelf thuis maken. Combineer 240 milliliter wodka (heldere wodka of witte rum) met 60 milliliter azijn en een halve theelepel vloeibare zeep. Gebruik dit goedje op dezelfde manier als glasspray en je zult zien dat je ramen weer gaan glanzen.

4. Dag muffe geur

Hoewel het eigenlijk de bedoeling is dat je was lekker gaat ruiken na het wassen, kan je was soms muf uit de wasmachine komen. Gelukkig biedt dit alcoholische drankje de oplossing. Doe 80 milliliter wodka samen met je favoriete wasmiddel in de wasmachine en was het precies zoals altijd. Alcohol neutraliseert de geur, waardoor je zo van die muffe geur af bent. 

Wordt er gerookt in huis of heb je veel huisdieren? Hier lees je nog wat andere tips om die muffe of stinkende geur uit je kleding te krijgen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore