Wonen

Dromen in het extra donker

03 april 2019 15:18 Aangepast: 03 april 2019 17:35
Beeld © Sandra Gremmen

Een slaapkamer in donkere kleuren is stijlvol én sfeerfol en geeft een nieuwe dimensie aan je nacht. Bonus: je slaapt nog extra lekker ook.

Jarenlang zag je niks dan strak witte muren, of hooguit lichtgroen. Denk aan de Scandinavische of minimalistische trend. Maar de laatste tijd kom je door het hele huis rijke, donkere kleuren tegen, in de keuken of woonkamer bijvoorbeeld. En je slaapkamer is hier misschien nog wel het meest geschikt voor.

Warm en knus

De kleur van je muren hebben eigenlijk het meeste invloed op de sfeer van een ruimte. Door je slaapkamermuur een donkere kleur te geven, krijg je meteen een warme en knusse sfeer in je slaapkamer. Een perfecte ruimte om te slapen dus. Je kunt voor donkerblauw kiezen voor een nachtelijk gevoel, maar ook donkergroen kan erg mooi staan.

Beddengoed

Een dekbed dat past bij je donkere slaapkamermuur kan ook heel mooi zijn. Op deze manier valt je grote bed minder op in de ruimte en is hij dus wat subtieler. Je kunt helemaal uitpakken en ook voor een donkergekleurd bedframe kiezen.

Duistere hemel

Veel mensen laten het gewoon wit, maar een plafond kun je ook gewoon een kleurtje geven. Vooral in de slaapkamer geeft dit een hele warme, gemoedelijke sfeer. Zo kun je hem donkerblauw verven zodat het lijkt alsof je de lucht inkijkt. Als je echt wil uitpakken, kan je het plafond zelf behangen.

Contrast

Je kunt met een donkere slaapkamer heel leuk spelen met contrast. Met een donkere muur met licht beddengoed bijvoorbeeld. Zo maak je je bed de eyecatcher. Ook kun je kiezen voor lichte accessoires, kleurrijke posters of foto's aan de muur en mooie planten. Die vallen echt op in een donkere ruimte.

Wil je je slaapkamer dat lekkere luxe gevoel van een hotelkamer geven? Dat gaat makkelijk met deze tips.

Fotocredits
Headerfoto: Sandra Gremmen
Foto 1: Laure Joliet
Foto 2: @Jazzierere
Foto 3: IKEA
Foto 4: Megan Morton
Foto 5: @Abigailahern
Foto 6: Entrance

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`