Van onze partner Velux

Een lichter, ruimer én gezonder huis in één dag

02 april 2019 10:16 Aangepast: 02 april 2019 16:28

Erwin en Glory uit Weert lieten een dakkapel op hun zolderverdieping plaatsen en maakten zo van hun ‘rommelhok’ en heerlijke én gezonde relax- en slaapkamer.

De westerse mens (jij dus!) zit maar liefst 90% van zijn of haar tijd binnen. Negentig procent! We worden hierdoor ook wel de ‘Indoor Generation’ genoemd. En dit vele binnen zitten kan grote gevolgen voor onze gezondheid hebben, blijkt uit onderzoek van de World Health Organization (WHO). Denk aan klachten als lusteloosheid, somberheid en aanhoudende verkoudheid.

Voor ons als ‘Indoor Generation’ is een gezond binnenklimaat dus extra belangrijk. Manieren om dit snel en eenvoudig te bereiken zijn bijvoorbeeld regelmatig ventileren, veel planten in huis zetten én extra daglicht in huis halen. Dit laatste deden Erwin en Glory uit Weert, door een dakkapel op hun zolderverdieping te plaatsen.

“En dat was een stuk eenvoudiger dan we vooraf dachten”, zegt Erwin. Dankzij het slimme ontwerp van hun VELUX dakkapel serre hoefden ze geen vergunning aan te vragen voor de plaatsing hiervan. “Vanbinnen is het echt een indrukwekkend object”, gaat Erwin verder. “maar van de buitenkant lijkt hij juist heel klein.” Bovendien was de dakkapel in één dag geplaatst en gebeurde dit van binnenuit. Er hoefde dus geen kraan gehuurd te worden.  In de video laat het stel zien wat de dakkapel hen opgeleverd heeft.

Kijk hier voor meer informatie over de dakkapeloplossingen van VELUX.

`