Wonen

Parels & Prullen: de stoffige vondst van Rowena

08 maart 2019 11:10 Aangepast: 08 maart 2019 12:30

Welk item in je huis zou jij echt nooit wegdoen? In deze serie van Eigen Huis & Tuin vertellen mensen over hun meest dierbare woonspullen. Deze week: Rowena van Ampt, die een item onder de slakken en het stof met veel liefde een tweede leven gaf.

Minimalistisch en duurzaam

Samen met haar vriend en twee kinderen woont Rowena in Almere. Het liefst werkt ze thuis aan de groei van haar Instagram-pagina. Waarom? Omdat ze haar ecologische voetstap zo klein mogelijk wil maken door zo groen, minimalistisch en duurzaam te leven. En juist dat deelt ze graag met haar volgers, “het is zo belangrijk om bewust te leren leven”.

Een tweede leven

Haar grote liefde? Tweedehands spullen kopen en een nieuw leven geven. “Maar ik koop echt niet alles tweedehands hoor, zo koop ik bestek liever nieuw, vind ik toch wat frisser!” Vooral tweedehands interieur items zijn favoriet, ze knapt ze op en geeft een mooi plekje in huis óf verkoopt ze via Instagram.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Parels & Prullen: de goeie ouwe tijd van Opera Pietje

Van oud naar nieuw

Rowena’s favoriete item kwam ze zomaar tegen, “het zat onder de slakken en paste maar nét in mijn auto”. Haar vriend keek wel een beetje raar op toen ze het thuis uit de achterbak toverde, “maar na een goede opknapbeurt heeft hij het item geaccepteerd hoor, hij weet inmiddels wel een beetje hoe ik ben”.

Hebben

Het item is niet alleen geliefd door Rowena, inmiddels is het de eyecatcher van haar huis geworden en wil iedereen het item maar al te graag van haar overnemen. “Als hij ooit weggaat is mijn moeder de gelukkige, maar voorlopig hou ik hem lekker zelf.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore