Van onze partner KARWEI

Zo mix je verschillende stijlen in één interieur

26 februari 2019 11:14 Aangepast: 01 maart 2019 11:50
Beeld © KARWEI

Houd jij van een landelijke stijl, terwijl je geliefde liever alles supermodern heeft? Geen probleem! Het matchen van verschillende stijlen onder één dak kan juist heel goed werken. KARWEI geeft je tips waarmee je het mixen tot een succes maakt.

Een goed begin...

Is het halve werk. Maak daarom vóór jullie aan de slag gaan allebei een eigen Pinterest-bord. Bekijk de borden gezamenlijk en probeer vervolgens samen tot één bord te komen waarin beide stijlen gecombineerd worden. Dit bord is de basis voor jullie nieuwe, gezamenlijke interieur.

Knalkleur of niet?

Jij hebt het liefst een huis vol knalkleuren, je partner houdt het liever rustig en neutraal. In dit geval kan een kleurenpallet met vergrijsde tinten de oplossing zijn. Denk aan oudroze en vergrijsd mintgroen. Met deze tinten voeg je wel kleur toe, zonder dat dit heel knallend oogt. Maar ook een warme terracotta tint of diep donkerblauw zijn uitgesproken kleuren waarmee je toch rust in je interieur kunt bewaren.

Nieuwsgierig naar een kleur maar nog niet helemaal overtuigd? Waag de gok en probeer de kleur uit op een (kortere) wand. Overschilderen kan altijd en is niet de meest kostbare klus. Ook kan een kleur minder spannend zijn wanneer je deze in meubels of accessoires terug laat komen. Denk aan een oudroze fauteuil, een vergrijsd groen bijzettafeltje of een fluwelen blauw kussen.

Groepen

Na het kiezen van de kleuren is het tijd voor de inrichting. Heeft je partner je overtuigd om toch te gaan voor die groene, metalen hanglamp boven de eetkamertafel? Combineer dit dan met een groene stoel om eenheid te creëren. Zorg ervoor dat je ‘groepjes’ van minimaal 2 á 3 items per kleur maakt, anders valt zo’n groene lamp heel erg uit de toon in vergelijking met de rest van het interieur. En durf dan ook te combineren met verschillende tinten groen, dat zorgt voor een spannender geheel dan overal exacte dezelfde groene tint.

Matchende details

Na de basis is het tijd voor de details. Matchende details geven de finishing touch. Hierin kan het heel goed werken om jullie verschillende stijlen naar voren te laten komen. Bovendien is het handig, want door stijlen terug te laten komen in details is het niet meteen overheersend. Hou je bijvoorbeeld enorm van industrieel, maar je partner niet? Ga dan voor subtiel industrieel door een stoel met metalen poten te kiezen, of een lamp van zwart metaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore