Wonen

Parels & Prullen: Patricks ode aan zijn opa en oma

22 februari 2019 10:45 Aangepast: 22 februari 2019 10:55

Welk item in huis zou jij nooit wegdoen? In deze serie van Eigen Huis & Tuin vertellen mensen over hun meest dierbare woonspullen. Deze week Patrick Kooiman over zijn ode aan zijn opa en oma. “Juist dat beetje plakband maakt het zo speciaal.”

Alle kleuren van de regenboog

Patrick Kooiman is niet vies van een beetje kleur, van fluorescerend geel in de gang tot zuurstok roze in de woonkamer, hoe meer, hoe beter. Hij maakt op zijn zachts gezegd gedurfde keuzes, en dat heeft hij niet van een vreemde!

Opa en oma

Toen Patrick nog bij zijn ouders woonde, woonden zijn opa en oma naast hen. Hij heeft zijn liefde voor het verzamelen van bijzondere items dan ook aan hen te danken. Als ze vroeger met zijn allen op vakantie gingen werd er van alles meegenomen in de handbagage. Zo heeft Patrick zelf een tijdje terug nog een aantal lampionnen gescoord in China, die nu boven zijn eettafel hangen.

Plakband

Eén van die bijzondere items in zijn woonkamer is iets wat hij nooit weg zou doen. "Mijn opa was niet zo voorzichtig met stofzuigen, hij heeft een paar keer met de slang van de stofzuiger het beeld kapot gemaakt. Maar daarna ook weer geplakt, met plakband!" Patrick heeft veel mooie, warme herinneringen aan zijn opa en oma, en op deze manier zijn ze er toch nog een beetje bij.

Wil je ook graag even binnenkijken bij Patrick? Klik dan hier!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore