Van onze partner KARWEI

Zo creëer je eenheid in je interieur

15 februari 2019 16:51 Aangepast: 18 februari 2019 16:59

Een open keuken, een werkhoek in je woonkamer of een zit- en eetkamer in één. Soms heeft een ruimte meerdere functies. En zeker wanneer het om een grote ruimte gaat, kan het best lastig zijn om toch een geheel van zo’n ruimte te maken. KARWEI geeft tips.

Misschien wel de belangrijkste tip: zorg voor samenhang in het kleurgebruik. Ga bijvoorbeeld voor een donkere vloer in combinatie met witte muren. Een muur in een andere kleur is hartstikke leuk, maar als je eenheid wil in een onlogisch ingedeelde kamer kun je het beste gaan voor een kleur op de muren. Daarmee houd je verbinding tussen de verschillende delen van de kamer. Als je kiest voor een afwijkende kleur verbreek je deze verbinding.

Probeer de verschillende delen in de kamer niet allemaal een eigen functie te geven. Daarmee zorg je voor verdeeldheid in de kamer. Verdeel de meubels dus over de hele kamer, waarbij een groot meubelstuk de kamers met elkaar verbindt. Zet bijvoorbeeld een lekkere ruime 3-zitsbank of een grote eettafel in het midden tussen de verschillende ruimtes, zodat je deze ruimtes met elkaar verbindt en eenheid krijgt.

Hier een leuk tafeltje, daar een gezellig kussentje en nog een leuke lamp in de hoek. Al die verschillende accessoires zijn fantastisch, maar creëren niet per se eenheid. Juist als je een kamer hebt met een onlogische indeling, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de accessoires bij elkaar passen. Ga bijvoorbeeld voor een bepaald kleurenpalet qua accessoires, denk aan kleine meubelenkussentjes en wanddecoratie in bijvoorbeeld okergeel. Of zoek eenheid door hetzelfde materiaal in verschillende accessoires terug te laten komen. Ga bijvoorbeeld voor messing in zowel je bijzettafel, je hanglamp als je staande lamp bij de bank.

Ga voor meer wooninspiratie en -ideeën naar de website van KARWEI.

`