DIY

Treetje hoger: 5 upgrades voor je Ikea-trapje

01 februari 2019 12:15 Aangepast: 01 februari 2019 13:25
Beeld © Ikea

Wie heeft 'm niet in huis: het Bekväm trapje van IKEA, dat nog geen 10 euro kost. Maar behalve dat ‘ie heel handig is als je iets van een hoge plank moet pakken, kan je er heel simpel andere leuke dingen van maken. We zetten de leukste en meest originele op een rijtje:

1. Een speelkeukentje

Wat je al niet kunt doen met een beetje verf! Schilder de twee tredes matzwart met bijvoorbeeld krijtverf en teken op de bovenste trede een paar gaspitten een krijtje of witte/zilvere verf. Maak het speelkeukentje vervolgens af met een paar draaiknoppen en een rekje met daarin een dienblad. Zo is het net een oven! Alleen nog een paar speelgoedpannetjes zien te vinden en je kind kan de sterren van de hemel koken!  

2. Nachtkastje

Het trapje is ook de perfecte basis voor een simpel maar elegant nachtkastje, vooral wanneer je ‘m in een frisse witte of pastelkleur schildert. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je nachtkastje niet te rommelig wordt, want bovenop kun je een lampje, je wekker en eventueel nog een glas water zetten en op de trede daaronder kun je mooi je boeken kwijt.

3. Knutseltafeltje

Hier hoef je eigenlijk niks voor aan te passen, want het trapje is eigenlijk al een kant en klaar knutseltafeltje voor de kleintjes! Gewoon je beentjes er doorheen steken, op de onderste trede gaan zitten en de bovenste trede als werkblad gebruiken! Eventueel kan je nog het 'handvat' in de bovenkant bedenken met een extra plankje of wat stevig plastic. Uiteraard kun je het knutseltafeltje wel nog een likje verf geven - schoolbordverf op de bovenkant bijvoorbeeld - en er een bakje voor kleurpotloden aanhangen.

4. Tijdschriftenrek

Geef het trapje een kleurtje die bij de rest van je interieur past en je hebt een simpel, maar stijlvol tijdschriftenrekje of een plek om je mooiste koffietafelboeken op te showen!

5. Side table

Wil je graag een side table waar je wat leuke accessoires en je kopje thee op kwijt kunt, maar heb je niet al te veel plek in huis? Kies dan voor het multifunctionele Bekväm-trapje! Schilder ‘m in een kleur die je mooi vindt, en je bent eigenlijk al klaar. Wil je je side table een vintage look geven zoals bij de foto hieronder? Geeft ‘m dan twee verschillende lagen verf en schuur naderhand de bovenste laag licht op. Dit geeft een geweldig mooi effect!

Nog meer zin in creativiteit?
Kijk dan even bij onze collega's van Eigen Huis & Tuin. Die hebben allemaal leuke DIY's verzameld!

Fotocredits
Headerfoto: IKEA  
Foto 1: Mommo Design 
Foto 2: Stadshem  / Delikatissen 
Foto 3: Lovely Design  
Foto 4: Apartment Therapy  
Foto 5: The Golden Sycamore

Eigen Huis & Tuin / Marjolein Sintenie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`