Ga naar de inhoud
Wonen

De leukste badkamertrends voor 2019

Beeld © Bright Bazaar

Toe aan een nieuwe badkamerinrichting? Je kunt er dit jaar alle kanten mee op. We zetten de leukste, meest opvallende trends voor je op een rij.

Terrazzo

We zijn gek op terrazzo. Vooral omdat we wel houden van een feestje – en met deze tegels lijkt het net alsof er altijd confetti ligt.

Wij houden wel van een mooie, roze badkamer. Dat is één van die kleuren waar terrazzo perfect bij aansluit.

Kies voor een vrolijke en uitbundige kleurenexplosie zoals hierboven, óf ga voor een wat rustigere zwart-wit look zoals hieronder.

Behang

Behang in de badkamer? Ja hoor. Je kunt de wildste kleuren en prints kiezen om jouw badkamer om te toveren. Niet elk behang is geschikt voor deze trend. Het behang moet natuurlijk waterbestendig zijn. Vinyl en vliesbehang kunnen prima in een vochtige ruimte als de badkamer, mits je goed ventileert. Dus zet een raampje open of laat de deur op een kier als je aan het douchen bent.

Heb je liever ook tegels in je badkamer? Geen probleem: behang matcht hartstikke goed met tegels. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze supervrolijke badkamer met vrolijke citroenen en prachtige tegels in de vorm van vissenschubben.

Industriële stijl

Voor een stoerdere look zijn industriële elementen perfect. Die kunnen een simpele badkamer een heel eigen uitstraling geven. Kijk bijvoorbeeld naar de buizen die gebruikt zijn in deze badkamer – eigenlijk hartstikke simpel, met witte tegels. Maar de douche en het handdoekrek veranderen de ruimte totaal. Daarnaast werkt de witte bakstenen muur heel goed bij de industriële stijl.

Een originele stylingtip

Heb je al eens gedacht aan deze stylingtip voor in je badkamer? Kunst boven je bad of naast je spiegel: je zou het misschien niet meteen bedenken, maar het ziet er fantastisch uit.

Fotocredits Headerfoto: BGphotographyandvideo Foto 1: Dzek Foto 2: Yaroslav Priadka Foto 3: TLC Interiors Foto 4: Emily Henderson Foto 5: Bright Bazaar Foto 6: Melanie Rieders - Apartment Therapy