Wonen

Tips: dit doe je met dat lege plekje boven de bank

17 januari 2019 21:07 Aangepast: 22 januari 2019 10:25
Beeld © Lotte Wullems

Staat jouw bank daar ook maar wat te staan, tegen die lege muur? Natuurlijk kan een likje verf al veel helpen, maar vaak misstaat decoratie niet in de woonkamer. Hier wat inspiratie om je zithoek nét wat gezelliger te maken.

Een plankje

Eén van de makkelijkste manieren om de muur boven je bank op te fleuren, is door een plankje op te hangen. Je kunt het in dezelfde kleur als de muur schilderen, maar ook een contrasterende tint werkt goed. Het plankje kun je vervolgens naar hartenlust stylen. Wil je hier ook vaasjes en plantjes op zetten? Ga dan voor een bredere plank of zet een smalle side table achter je bank, ter hoogte van de leuning. Hier kun je allerlei accessoires makkelijk kwijt.

Kies lijsten in verschillende groottes voor een speels effect. Wil je het toch niet te bont laten ogen? Dan kun je het best gaan voor strakke, simpele frames. Ook leuk: hang een klemlampje aan het plankje

Het hoekje om

Ben je een liefhebber van kunst en prints? Dan is een gallery wall dé oplossing voor jou. Pak het alleen dit keer eens iets anders aan en neem het hoekje ook mee. Combineer een houten lijstje met een zwarte variant en een grote met een kleintje: dit oogt lekker speels!

Een verzameling

Durf jij een beetje buiten de lijntjes te kleuren? Creëer dan een bonte verzameling van items, lijsten en planten om de muur boven je bank mee te decoreren. Denk aan bordjes, mandjes en reisherinneringen. Je hoeft niet alles in één lijn te hangen: juist het nonchalante geeft het geheel z'n charme.

Fotocredits: foto bovenaan: Lotte Wullems; foto 1: Tanja van Hoogdalem; foto 2: The lovely drawer; foto 3: La Bici Azul

Eigen Huis & Tuin / Lotte Wullems

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`