Ga naar de inhoud
Wonen

4 x een goedkope upgrade voor je badkamer

Beeld © GettyImages

Is jouw badkamer ook wel toe aan een make-over, maar wil je geen klauwen vol geld uitgeven? Met deze tips voor makkelijke, kleine en goedkope ingrepen krijg je toch een hele nieuwe look.

1. Grote schoonmaak

Begin met de grote schoonmaak! Verwijder eventuele schimmelvlekken in de muren en het plafond en zorg dat alle kalk in de badkamer weg is. Dit doe je bijvoorbeeld met behulp van azijn. Als alle grote vlekken uit je badkamer zijn, krijgt ‘ie al meteen een vernieuwde uitstraling.

2. Verven

Toch nog niet helemaal tevreden? Dan kun je er ook voor kiezen om met de verfkwasten aan de slag te gaan. Schilder bijvoorbeeld de badkamerkastjes wit om meer ruimte te creëren en een frisse look te geven aan het geheel. En wist je dat je tegels ook heel prima kan verven? Denk dan wel even goed na over wat je met de voegen wil. En let op: gebruik wel verf die tegen vocht kan. 

3. Kleine vervangingen

Je hoeft bij het upgraden van je badkamer niet meteen alles in het nieuw te steken. Maar wat kleine dingen kan een enorm groot verschil geven. Zoals het vervangen van handdoekhaakjes, de kraan of de douchekop. Trakteer jezelf bijvoorbeeld op een regendouche om optimaal te genieten van je douchebeurten. Kijk ook goed of alle tegels nog goed op je vloer liggen. Heb je een kapotte tegel? Vervang deze dan. Zo voorkom je ook verdere problemen in de toekomst, want kapotte tegels zijn de perfecte broedplaats voor schimmels. En dat wil je liever niét in je vernieuwde badkamer hebben.

4. Accessoires

Maak het geheel af met accessoires. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Koop bijvoorbeeld wat mandjes waarin je dagelijkse producten neerzet, zodat niet alles overal rondslingert. En maak de badkamer gezellig met planten! Welke planten geschikt zijn voor de badkamer? Dat lees je hier

Bekijk ook: