Wonen

DIY: creativiteit in een potje

28 december 2018 10:41 Aangepast: 28 december 2018 12:22
Beeld © Miss Renaissance

Geen makkelijkere upgrade van je kamer, tuin of balkon dan het beschilderen van terracotta plantenpotjes. En het is vooral ook zo ontzettend leuk om te doen (heeft iemand nog kinderen die zich vakantievervelen?). Met deze ideeën maak je er gegarandeerd iets moois van!

Laat je pot spreken

Houd je het graag simpel? Ga dan voor een quote op je pot. Verf hem in je favoriete kleur en stempel of schrijf je favoriete quote er op. Voor toch dat beetje extra kun je een touwtje om de bovenrand van je terracotta pot wikkelen.

Ga voor een vintage look

Met een beetje (acryl)verf kun je je pot ook een vintage look geven. Kies voor een leuk kleurtje of houd 'm simpel wit. De truc is dat je ook nog een beetje pot erdoorheen ziet, voor een rustieke uitstraling. Zo haal je makkelijk een vintage look in huis.

Aan de slag met schilderstape

Pak een rol met schilderstape bij de hand en maak je mooiste design. Kies voor één simpele lijn of ga voor gekleurde vlakken, alles kan! Ga je voor meerdere kleuren? Let dan wel op dat je begint met de lichtste kleur, daarna alles afplakt en dan met de donkere kleur(en) aan de slag gaat.

Laat je pot sprankelen

Glitters alleen leuk rond de feestdagen? Echt niet! Ga sprankelend het nieuwe jaar in met deze knappe potjes. Kies een vlak op je pot en lijm er wat glitters op, goud of zilver, de keuze is aan jou. Daarna wel even fixeren, want anders vind je overal glitter terug in huis.

Met krijtbordverf

Ben je van plan om kruiden in je potjes te planten? Dan is krijtbordverf hartstikke handig! Zo weet je altijd wat er in je potje zit. Ga voor vrolijke kleuren of maak een label met de verf. Superleuk!

Leuke patroontjes

Laat je creativiteit de vrije loop en verf elk patroon wat in je opkomt. Als je allemaal verschillende patroontjes en (matchende) kleuren gebruikt voor meerdere potjes, krijg je een vrolijk en verrassend geheel.

Meer weten over planten en potten? Onze collega's van Eigen Huis & Tuin hebben nog veel meer leuke tips:

Fotocredits

Header: Miss Renaissance Foto 1: Andrea - The Beautydojo Foto 2: Etsy Foto 3: The Graphics Fairy Foto 4: Amy Bell - Positively Splendid Foto 5: Kate Simmons - Decoist Foto 6: Nest of Posies Foto 7: Hey There Home Foto 8: Taryn Whiteaker Foto 9: Etsy Foto 10: The Crafted Life

`