Wonen

De mooiste eettafels voor een kleine ruimte

21 december 2018 10:18 Aangepast: 21 december 2018 12:16
Beeld © Danielle van der Reijden

De eettafel is voor veel mensen een centraal punt in hun huis én leven: hier eet je lekker en neem je samen de dag door. Maar wat als je er weinig ruimte voor hebt? Onze collega's van Eigen Huis & Tuin zetten de beste opties op een rij.

Multifunctioneel

Werk je veel van thuis of doe je nog een studie? Kies dan voor een eettafel waar je ook goed aan kunt werken. Zo kun je je eettafel gebruiken om aan te eten, en de rest van de dag kun je er lekker aan werken. Scheelt weer een extra meubel in je kleine huis. Let vooral op of je op een goede hoogte zit en of je genoeg ruimte hebt om al je spullen kwijt te kunnen (en misschien aan de kant te schuiven als je gaat eten).

Zorg voor een illusie

Door voor een tafel met één poot te kiezen lijkt de ruimte groter. Doordat er maar één poot is, zie je meer van de vloer. Dat geeft de illusie dat ze ruimte groter lijkt dan ‘ie eigenlijk is. Het is ook slim om te kiezen voor een kleur tafel die blendt met de rest van de ruimte. Zo valt de tafel minder op en lijkt het ook weer ruimer.

Bespaar wat ruimte

Uitklapbare tafels zijn perfect voor een kleine ruimte. Wanneer je hem niet gebruikt, kun je 'm inklappen en zo heb je opeens veel meer ruimte. Je kunt ook kiezen voor een kleinere eettafel die je kunt uitschuiven wanneer er visite komt eten. Zo heb je bespaar je ruimte, maar heb je toch genoeg plek aan tafel voor al je visite.  

Hoe ronder hoe beter

We gaan vaak gelijk voor een hoekige tafel, maar let’s think outside the box en kies voor een ronde tafel. Een ronde tafel staat veel losser en laat de ruimte wederom groter lijken. Maar dat is niet de enige reden om voor een ronde tafel te kiezen. We vertellen je er hier nog meer!

Lees voor nog meer inspiratie deze artikelen

Fotocredits
Header: Danielle van der Reijden - Show Home
Foto 1: Anthropologie

Eigen Huis & Tuin / Käthe van der Werf
`